Financiën
Open bankverzekeren

Interview met Jeroen De Wit (CEO Teamleader)

In deze aflevering uit de reeks ‘Business Boost’ komen we alles te weten over de samenwerking tussen het Gentse softwarebedrijf Teamleader en KBC voor de integratie van On-Demand Financing.” 
https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=k5cowcKh95c

Wat is factoring en hoe werkt het?

Teamleader beschikt in zijn softwarepakket over een facturatiemodule waar veel klanten dankbaar gebruik van maken. Toch willen ze nog een stap verder gaan. Bij factoring draag je als ondernemer je facturatie en debiteurenrisico over aan een gespecialiseerd bedrijf. Via een eenvoudig proces krijg je binnen de 24 uur het geld op je rekening. Ondertussen maken al enkele klanten gebruik van on-demand financing.

Factoring is gebouwd op een Application Programming Interface (API). Daardoor kan een computerprogramma communiceren met andere programma’s.
 

Marketplace integraties

Op dit moment wordt er al informatie uitgewisseld tussen applicaties, maar het zijn nog geen echte flows die overgaan van de ene naar de andere applicatie. Dat is de volgende stap. API’s zijn nog niet zo geavanceerd dat je op dit moment al kunt integreren in het product.

Het is wel de bedoeling om op termijn alles af te handelen in de applicatie Teamleader in plaats van in een externe omgeving. Dat kan met partnerships zoals KBC en de On-Demand Financing API of andere integraties.
 

Samenwerking met KBC

Jeroen blikt terug op een vlotte samenwerking met KBC, dankzij hun ondernemende team dat bereid was om mee te denken. Prioriteiten afstemmen en dezelfde visie delen zorgde ervoor dat er snel kon worden geschakeld. In de toekomst wil Teamleader de On-Demand Financing API niet beperkt houden tot KBC-klanten.

Gerelateerde artikels

5 manieren om je klanten contactloos te laten betalen

5 manieren om je klanten contactloos te laten betalen

Hoe kun je slim gebruikmaken van QR-codes?

Hoe kun je slim gebruikmaken van QR-codes?

Waarom KBC een Developer Portal lanceert

Waarom KBC een Developer Portal lanceert