Italië

Italië

KBC Bank NV Italia verleent commercialbankingdiensten aan bedrijven in Italië. Als onderneming van de KBC-groep met hoofdzetel in Brussel kunnen we gebruikmaken van de uitgebreide netwerken van KBC in België en Centraal-Europa (CE). Daardoor beschikken we over de nodige ondersteuning, expertise en middelen om oplossingen met een toegevoegde waarde te bieden aan onze cliënten.

De commercialbankingcel in Italië concentreert zich op het beheer van de relaties van de KBC-groep binnen en buiten onze thuismarktlanden België, Hongarije, Bulgarije, Tsjechië en Slowakije. Het kantoor in Italië biedt eveneens een gespecialiseerd platform van onschatbare waarde voor die bedrijven in Italië die zaken doen met deze thuismarktlanden.

Dit is een kantoor van KBC Commercial Banking en levert enkel diensten aan bedrijven. Ben je particulier? Surf dan naar deze pagina.

Uniek productaanbod

De Italiaanse vestiging werkt op dezelfde manier als de andere KBC-vestigingen.

Alles openen

1. We spreken uw taal

Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk: u hoeft zich niet opnieuw voor te stellen, de Italiaanse collega's kennen uw bedrijf en uw businessmodel al door een nauwe samenwerking met de collega’s in België. De mensen ter plaatse werken enkel in opdracht van de thuismarktklanten van de KBC-groep.

2. Italiaanse markt

We verlichten uw administratieve lasten door u wegwijs te maken. Dankzij het netwerken met met de locale businesscommunity, overheidsdiensten en diplomatieke kringen verdedigen we uw belangen.

3. Diensten

We kijken samen met u naar oplossingen op maat. Dat doen we op basis van uw betalings- en kredietbehoeften, inclusief kredieten, bankgaranties en andere Trade Finance-diensten.

Vestiging

Het dienstenaanbod vanuit ons kantoor aan de Via Dante 14 in Milaan spitst zich vooral toe op betaal- en werkkapitaaloplossingen. Het kantoor ligt heel gunstig in het centrum van de stad, tussen de Duomo en het Castello Sforzesco.

Via Dante 14
20121 Milaan
Italië

Filiaal (branch) beheerd en gecoördineerd door KBC Bank NV (België)

  • Joris Bijdekerke - Branch Manager
  • Eric Vergnière - Head of Network Desk - T +39 028 417 7400
  • Customer Service Desk - T. +39 02 841177296 – F. +39 02 84177434 –  - kbcitalia.servicedesk@kbc.be
  • Data Protection Officer kbcitalia.dpo@kbc.be

Hulp nodig met

  • KBC Touch? Contacteer ons elke werkdag tussen 08.00 en 22.00 uur GMT+1 en op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur GMT+1.
  • KBC Mobile? Contacteer ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur GMT+1 en op zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur GMT+1.
  • KBC Business Dashboard, KBC-Online for Business of KBC Business? Contacteer ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur GMT+1.
  • Isabel? Contacteer ons gerust elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 GMT+1.
  • KBC Reach of KBC-Flexims? Contacteer ons elke werkdag tussen 08.00 en 17.00 uur GMT+1.
  • ComFin Touch? Contacteer ons elke werkdag tussen 08.30 en 16.30 uur GMT+1. (Vrijdag: 08.30-15.30 uur)

Aanmelden in KBC Reach, Go&Deal Pro, KBC-Flexims, eDocumentbox, of KBC-Online for Business? Klik op de blauwe knop 'Aanmelden' bovenaan deze pagina en kies dan voor het 'Business Dashboard'.

Wil je iets faxen? Dat kan naar +32 3 283 39 50.

Trasparenza/Transparantie

Questa sezione fornisce i principali documenti informativi relativi ai prodotti e servizi bancari offerti da KBC Bank NV Italia, in ossequio alle disposizioni di Banca di Italia in tema di trasparenza delle operazioni e dei servizi bancari e finanziari. Questi documenti possono essere consultati e salvati; i medesimi documenti sono disponibili gratuitamente anche presso la sede Italiana della KBC Bank NV Italia.

Dit deel bevat de belangrijkste informatiedocumenten met betrekking tot de bankproducten en -diensten aangeboden door KBC Bank NV Italia, in overeenstemming met de bepalingen van de Bank van Italië inzake transparantie van bancaire en financiële transacties en diensten. Deze documenten kunnen worden bekeken en opgeslagen; dezelfde documenten zijn ook gratis beschikbaar in het Italiaanse kantoor van KBC Bank NV Italia.

Reclami/Klachten

In caso di controversia, il Cliente potrà presentare reclamo secondo le modalità indicate in questa sezione.

In geval van een geschil kan de Cliënt een klacht indienen bij KBC Bank NV Italia volgens de instructies die in deze sectie worden uiteengezet.

Informazioni sulla protezione dei depositi (Informatie over statiegeldbescherming)