KBC Corporate Banking, nu ook in Italië

KBC Corporate Banking, nu ook in Italië

KBC ondersteunt uw bedrijf niet alleen thuis, maar ook bij uw internationale groeiplannen. KBC Corporate Banking beschikt daarvoor over de internationale expertise, de juiste mensen en een slim ontworpen internationaal netwerk. Dat netwerk breidt nu uit met een vestiging in Italië.

Waarom Italië?

Wim Eraly, algemeen directeur KBC Corporate Banking: 'We willen internationaal aanwezig zijn waar onze thuisklanten dat nodig hebben. We kiezen ervoor niet overal aanwezig te zijn, maar wel dáár waar we onze klanten het meest toegevoegde waarde kunnen bieden. En als we dan ergens een internationale vestiging opstarten, proberen we voor onze klanten echt het verschil te maken.'

Met vijf vestigingen in Europa, drie in Azië en een in de VS kunnen wij als KBC een belangrijk deel van onze Belgische klanten helpen. Door de opening van een nieuwe vestiging in Italië, zijn wij aanwezig in zeven van de tien belangrijkste Belgische exportbestemmingen.

Wat kunt u verwachten?

Onze Italiaanse vestiging zal werken volgens het bekende concept van de andere KBC-vestigingen:

  • Onze mensen ter plaatse werken enkel in opdracht van de thuismarktklanten van de KBC-groep. U bent dus geen nummer en wordt snel geholpen.
  • Wij spreken uw taal. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk: u hoeft zich niet opnieuw voor te stellen, we kennen uw bedrijf en uw businessmodel al door een nauwe samenwerking met de collega’s in België.
  • Wij zullen uw administratieve lasten verlichten door u wegwijs te maken in de eigenheden van de Italiaanse markt en het u eenvoudiger te maken om een rekening te openen.
  • Wij netwerken met de locale businesscommunity, overheidsdiensten en diplomatieke kringen om uw belangen te verdedigen.

Het dienstenaanbod vanuit ons kantoor aan de Via Dante 14 in Milaan spitst zich vooral toe op betaal- en werkkapitaaloplossingen. Het kantoor ligt heel gunstig in het centrum van de stad, vlakbij de Duomo en het financiële centrum van Milaan.

Simone Fato, branch manager

Bent u geïnteresseerd in internationaal zakendoen in Italië?

Exporteren, importeren, een lokale verkoopentiteit of een productie-eenheid opstarten? Neem gerust contact op met uw relatiebeheerder hier in België of met een van onze collega’s in Milaan. 

Ik ben net verhuisd vanuit België en werk hier samen met mijn Italiaanse collega’s. Wij staan te popelen om onze Belgische klanten te kunnen helpen bij hun groeiplannen in Italië en geven graag vrijblijvend meer informatie aan geïnteresseerde klanten.

Joris Bijdekerke, relatiebeheerder in Milaan