Vanaf 1 december 2024 kun je de Isabel-functiekaart (afdelingskaart) niet meer gebruiken om aan te melden op het KBC Business Dashboard.

Veiligheid en betrouwbaarheid in betaalverkeer en rekeningenbeheer zijn voor KBC cruciaal. De Europese regelgeving (PSD2) vereist dat klanten zich op een sterke manier kenbaar maken (authentiseren) wanneer zij gebruik maken van banktoepassingen. Omdat de afdelingskaart niet gekoppeld is aan één natuurlijke persoon en door meerdere personen gebruikt kan worden, is het niet mogelijk om de gebruiker te identificeren. Daarom kun je met de afdelingskaart vanaf 1 december 2024 niet langer aanmelden op het KBC Business Dashboard.
Gebruik je je afdelingskaart enkel op Isabel 6 dan hoef je geen actie te ondernemen. Je kunt met je afdelingskaart gewoon verder blijven werken zoals je dat nu doet.

Gebruik je je afdelingskaart om aan te melden in het KBC Business Dashboard, onderneem dan meteen actie.

Te volgen stappen:  
 

1. Inventariseer wie de afdelingskaart(en) gebruikt en waarvoor.

2. Optimaliseer: wie zal in de toekomst aanmelden op het Business Dashboard?

3. De beheerder voegt de nieuwe gebruiker(s) toe.

  • Kies de gewenste toepassingen
  • Activeer de juiste modules
  • Kies aan de hand van de tabel hieronder de gewenste beveiligingsmethode: KBC Sign for Business of de Isabel-kaart op naam

4. De nieuwe gebruiker activeert  tijdig de gekozen beveiligingsmethode.  

5. De beheerder met e-volmachtenbeheer kent de juiste volmacht(en) toe aan de nieuwe gebruiker. Heb je geen e-volmachtenbeheer, contacteer je kantoormedewerker.

De kenmerken van beveiligingsmethodes KBC Sign for Business en Isabel-kaart op naam

 

KBC Sign for Business

Isabel-kaart op naam

Wat?

Aanmelden en tekenen in al je KBC-toepassingen.
Met een duidelijk onderscheid per login.

Aanmelden en tekenen in je KBC Business Dashboard.
Eén kaart per login. 

Hoe?

Met de app KBC Sign op je smartphone.
Scan vlot de QR-code op je KBC Business Dashboard om je aan te  melden.

Met de Isabel-kaart op naam en kaartlezer of met de IsaKey meld je je aan.

Beveiliging

Beveiliging zit in de app zelf. Geen aparte software nodig.

Er moet beveiligingssoftware op je computer geïnstalleerd zijn.

Prijs (excl. btw)

Standaard 10 euro per jaar.
Inbegrepen in KBC Business-rekeningen.

Minimaal 142 euro per jaar voor toegang en beveiliging.
+ 46,63 euro voor een Isabel SmartCard
+ 60,27 euro voor een kaartlezer (de eerste is gratis) 

Steeds via domiciliëring. 

Praktisch

Ga snel aan de slag met KBC Sign for Business.
Vraag de beheerder om activatie en installeer eenvoudig de KBC Sign for Business-app.

De beheerder vraagt de Isabel-kaart en kaartlezer aan. Voor begeleiding kun je onze KBC Helpdesk contacteren, 016 43 25 16
Hou rekening met een levertermijn van 2 weken.  

Enkele tips

  • Gebruik je de afdelingskaart om elektronische rekeninginformatie (CODA/CAMT/XML) te downloaden uit je Business Dashboard en wil je de nummering behouden voor de nieuwe gebruiker? Vraag je kantoormedewerker een ‘aanvraag wijziging’ in te vullen.
  • Vraag je attesten en/of uitgavenstaten aan met je afdelingskaart? Vraag Kate, je digitale assistent in het Business Dashboard, de beheerder te helpen.
  • Gebruik je toepassing(en) Reach, Flexims, Comfin Touch? Voeg de nieuwe gebruiker toe aan de toepassing en ken de nodige rechten toe. Hier vind je alle stappenplannen.

Meer info?

Bij vragen over het Business Dashboard, vraag het aan Kate, of contacteer onze KBC-helpdesk:  016 43 25 18. Voor KBC Commercial Banking-klanten : 016 43 25 23 

Heb je vragen over Isabel? Dan vind je beslist antwoorden op deze pagina.

Disclaimer:
Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald, heeft alle informatie die u hier raadpleegt of verkrijgt een vrijblijvende en zuiver informatieve waarde. Ze wordt naar best vermogen en op regelmatige tijdstippen bijgewerkt. KBC Bank NV geeft echter geen garanties wat betreft de actualiteit, accuraatheid, correctheid, volledigheid of geschiktheid voor een bepaald doel van deze informatie. De hier verstrekte informatie vormt geen advies of verkoopaanbod van producten of diensten en is niet bestemd voor commercieel gebruik. U blijft zelf volledig aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik dat u van deze informatie maakt. De intellectuele eigendomsrechten op de informatie, publicaties en gegevens die hier verstrekt worden, komen toe aan KBC Bank NV of aan derden en u moet zich onthouden van elke inbreuk hierop. Behoudens de uitdrukkelijk voorafgaande en schriftelijke toestemming van KBC Bank NV is elke overdracht, verkoop, verspreiding of reproductie van deze informatie verboden.