What's New in KBC MoveSmart

Overname van de fiets op het einde van je leasecontract

Twee maanden voor de einddatum van je leasecontract krijgt je fietser de keuze: de fiets overkopen of inleveren. Op dat moment vindt hij een aankoopoptie in KBC MoveSmart. Met een eenvoudige klik geeft je fietser aan of hij deze aankoopoptie wenst te lichten of niet. Het ondertekenen van de aankoopoptie gebeurt via e-signing in KBC MoveSmart. Wordt de aankoopoptie niet gelicht? Dan neemt KBC Autolease contact op met je fietser om de inlevering te bespreken.

Simuleer zelf hoeveel het kost om je fietsleasingcontract vroegtijdig te beëindigen

Tijdens de looptijd van je contract kunnen er situaties ontstaan waardoor de continuïteit van je contract niet meer mogelijk is. Vanaf nu kun je in KBC Movesmart simuleren hoeveel het kost om de fiets op een zelf gekozen datum in te leveren of over te nemen.

Jij beheert de vroegtijdige inlevering of overname van de leasefiets

Wil je het fietsleasingcontract vroegtijdig stopzetten? Dan volstaat het om in KBC MoveSmart te registreren of je de fiets wilt overnemen of inleveren.

Kies je voor overname?
Dan kun je meegeven wie de fiets overneemt: je fietser of het bedrijf.
De overnemer keurt het overnamevoorstel in KBC Movesmart goed en ondertekent via e-signing.

Wil je de fiets inleveren?
Dan kun je als fleetmanager het verbrekingsvoorstel in KBC MoveSmart goedkeuren en ondertekenen. Nadien contacteert KBC Autolease jou of je fietser om de effectieve inlevering te regelen.

Controleer vlot je offertes en bestellingen

Om zeker te zijn dat je als Mobility Manager altijd met correcte offertes en bestellingen werkt, hebben we een extra controlestap ingebouwd in KBC MoveSmart. De KBC Autolease-medewerkers vergelijken voortaan elke goedgekeurde offerte in KBC MoveSmart met de dealerofferte die de Mobility User heeft opgeladen.

Komen beide offertes overeen? Dan kan de Mobility Manager de offerte goedkeuren en bestellen. Klopt er iets niet, dan stelt de KBC Autolease-medewerker een correctie voor. De Mobility Manager en Mobility User kunnen de status van de offerte opvolgen via het statusoverzicht.

Integratie van cafetariaplantool KPMG/Partena

Steeds vaker biedt een werkgever een leasewagen en/of leasefiets aan in ruil voor een deel van het loon. Om die ‘loonruil’ snel, correct en eenvoudig te berekenen, hebben KBC Autolease en KPMG/Partena een unieke samenwerking opgezet.

Door de integratie van de cafetariaplantool van KPMG/Partena wordt alle info onmiddellijk juist én automatisch verwerkt. Zo ziet de Mobility User onmiddellijk wat de impact op zijn of haar loon is.

Voor leasefietsen is de integratie nu al beschikbaar, voor leasewagens vanaf het tweede kwartaal van 2022.

Simulatie van je fietsofferte, inclusief én exclusief btw

Maakte je een simulatie voor je fiets in KBC MoveSmart? Dan kun je de leaseprijs en catalogusprijs voortaan inclusief of exclusief btw invoeren. Ook het eindresultaat wordt weergegeven zoals jij het wilt: inclusief of exclusief btw.

Zelfregistratie voor Mobility Users

Voortaan kunnen Mobility Users zichzelf onboarden op KBC MoveSmart via een link die ze van hun Mobility Manager ontvangen.

De Mobility Manager ziet in KBC MoveSmart welke bestuurders zich willen onboarden en kan de aanvraag goedkeuren of afwijzen. De Mobility Manager hoeft dus zelf geen bestuurders meer aan te maken of via een Excel op te laden.

KBC MoveSmart is de handige webtoepassing waarmee je je multimodale aanbod (auto-fiets-openbaar vervoer) makkelijk beheert. Van offertes simuleren tot bestellen via e-signing … het kan allemaal volgens de mobiliteitspolicy en -budgetten van jouw onderneming. Uniek is dat gebruikers via de prijswinnende app KBC Mobile hun bestelling kunnen opvolgen, een afspraak kunnen maken bij de dealer en zelfs hulp kunnen inroepen bij pech.