KBC Autolease: 40 jaar baken van vertrouwen in een snel evoluerende mobiliteitsmarkt

KBC Autolease bestaat 40 jaar. De afgelopen decennia evolueerde de leasemaatschappij van een zuiver autoleasebedrijf naar een innovatieve aanbieder van multimobiliteit. Ontzorging en betrouwbaarheid zitten in het DNA van KBC Autolease. Deze aanpak wordt geapprecieerd door klanten en partners, wat KBC Autolease vorig jaar de link2fleet-award “Most Appreciated Leaseco” opleverde.

Toen de directe voorloper van KBC Autolease, de Société Belge de Leasing (Sobelease), op 9 februari 1982 boven het doopvont werd gehouden stond het concept van de leasewagen nog in zijn kinderschoenen. Enkele honderden voertuigen waren via een gesloten buyback systeem in omloop bij pionierende groeibedrijven. De grote commerciële doorbraak zou enkele jaren later volgen met de verdere professionalisering en financiering van de sector. Na de bankenfusie van Kredietbank (KB) en CERA ontstond in 1998 het huidige KBC Autolease. De nieuwe vennootschap had bij de start 12 000 leasewagens in portefeuille. Meer dan twintig jaar later staat de teller op meer dan 52 000 leasevoertuigen.

Pionier

KBC Autolease weet wat er leeft in de markt, en speelt hierop in met een uitmuntende dienstverlening en innovatieve producten. Denken we bij dit laatste maar aan het pionierswerk met de fietsleasing, waarvan de vloot inmiddels ruim 22.000 exemplaren telt en KBC Fietsleasing samenwerkt met een netwerk van meer dan 500 dealers. Meer mensen kiezen bewust voor hun vervoermiddel. Via een multimodaal aanbod (auto, fiets, deelmobiliteit) helpt KBC Autolease ondernemingen hun mobiliteitsbeleid hierop af te stemmen.

Ontzorging

Klanten en partners ontzorgen, het zit in het DNA van KBC Autolease. Via KBC MoveSmart bieden we klanten een online tool waarmee ze hun multimodaal aanbod makkelijk beheren. Uniek is dat gebruikers via de award-winning KBC Mobile-app hun bestelling kunnen opvolgen, een afspraak maken bij de dealer, hulp inroepen in geval van pech, ….
Specifiek voor fiets, koppelden we als eerste marktspeler het kassasysteem van de fietsdealer met ons intern systeem. Dit straight-through proces zorg voor minder administratie waardoor de klant zijn leasingofferte onmiddellijk ontvangt in KBC MoveSmart. Met een druk op de knop is zijn fiets besteld. Ook voor de onderhoudspakketten, die afgestemd zijn op het profiel van de gebruiker, is er uitwisseling van data met de lokale dealers.
KBC Autolease helpt klanten bij de versnelde elektrificatie van hun wagenpark met een totaaloplossing voor elektrische leasevoertuigen. Het leasingcontract bevat naast een elektrische wagen ook een thuislaadpunt én abonnement met laadpas waarmee je thuis en onderweg kunt laden. Een mobiliteitsdraaiboek helpt klanten om van hun elektrificatieproject een succes te maken.

Toekomst

KBC Autolease volgt de trends in de markt om op die manier te experimenteren en te innoveren. De introductie van waterstof in de vloot is hier een concreet voorbeeld van. In 2021 zette KBC Autolease voor de allereerste keer een wagen op waterstof in de leasingmarkt. Dit jaar wil KBC Autolease onder andere verder focussen op energiemanagement met deelname aan testprogramma’s. In een van de projecten wordt gekeken hoe medewerkers in de toekomst hun stroom kunnen gebruiken voor het laden van hun leasewagen en de factuur toch rechtstreeks bij de werkgever terechtkomt (energieswapping).
Kortom, de sleutel tot het succes is een tevreden klant en partner die voelt dat KBC Autolease naar hem luistert, samen met hem zoekt naar oplossingen en innoveert.