UniPartners en KBC Autolease delen focus op menselijk kapitaal

UniPartners Consultancy uit Rumst onderscheidt zich al bijna 25 jaar als gespecialiseerde dienstverlener in IT & Finance op mensenmaat. Voor de uitbouw van duurzame relaties met klanten en consultants onderlijnt het bedrijf het belang van een vlotte, comfortabele en groene mobiliteit. KBC Autolease is een betrouwbare partner in het bereiken van die doelstelling.

Al bijna een kwart eeuw toont UniPartners dat consultancy anders kan. “Dat doen we door onophoudelijk te investeren in de opleiding en coaching van onze talenten via groepsopleidingen, een individueel opleidingsbudget en een persoonlijke opvolging”, zegt hr-directeur An Cuyckens. “Doordat we uitsluitend in onderaanneming samenwerken met consultancy-organisaties, hebben we steeds een grote variatie aan projecten in de aanbieding. Als consultant bij UniPartners kies je zelf de projecten die passen in je carrièrepad en aansluiten bij je persoonlijke interesses. Hierdoor blijf je gemotiveerd en vol energie, wat zich vertaalt in een daadkrachtige en doelgerichte aanpak. Kortom, we bouwen duurzame relaties op met onze consultants en klanten door steevast kwaliteit, passie en een menselijke aanpak voorop te zetten.” ...

Mobiliteitsbeleid

Deze breed gedragen visie wordt doorgetrokken naar het mobiliteitsbeleid van het bedrijf. “In de context van de gewenste inhoudelijke uitdagingen gebeurt het geregeld dat collega’s ervoor kiezen om verder weg van huis aan de slag te gaan. Het is belangrijk dat ze vlot, comfortabel en op een zo duurzaam mogelijke manier tot bij de klanten geraken”, vertelt An. “Daarom voorzien we een ruim budget met verschillende mobiliteitsmogelijkheden waaruit onze consultants de voor hen beste oplossing kunnen kiezen. We zijn ervan overtuigd dat dit ten goede komt van een lang carrièrepad bij UniPartners.”
Vanuit de filosofie van een maatschappelijk verantwoord ondernemerschap streeft UniPartners ernaar zijn mobiele voetafdruk tot het absolute minimum te beperken. “We hebben ervoor gekozen om onze bedrijfsvoering zo groen mogelijk te doen. Eerder was dit door enkel wagens toe te laten met een lage CO2-uitstoot. Nu doen we dit door de uitrol van de elektrificatie in de wetenschap dat elektrische mobiliteit de toekomst is. Sinds begin 2023 zijn al onze bestelde wagens dan ook volledig elektrisch”, zegt commercieel directeur Jorn Schoofs. Intussen kozen sinds 2021 ook een groep werknemers van UniPartners voor een leasefiets van KBC Fietsleasing voor hun woon-werkverkeer en vrije tijdsbeleving.

Bewustmaking

Aan de switch naar elektrische mobiliteit is een uitgebreid bewustmakingstraject voorafgegaan. “We hebben achterhaald wat de mobiliteitsnoden zijn van onze collega’s. Ik spreek dan over de range, de redenen van terughoudendheid, de familiale context, welke merken liggen in de bovenste schuif en hoe zien zij de voordelen van elektrisch rijden (laag VAA, rijcomfort,..). We hebben hen een reeks vragen voorgelegd zodat ze erover konden nadenken. Ook de demowagens hebben ons geholpen om de ‘electric feeling’ te ontdekken en te omarmen. Langzaamaan zijn de neuzen in de elektrische richting geëvolueerd. Er volgt nog een terugkoppelmoment om ervaringen uit het leerproces te delen. Tijdens dat proces heeft KBC Autolease ons operationeel en strategisch altijd met goed advies bijgestaan”, vertelt de hr-directeur. ”Ook voor ons was het immers belangrijk om te weten wat we kunnen en wat niet”, zegt Jorn Schoofs hierover.

“Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van de switch naar elektrische mobiliteit”, pikt Kris Nelen, accountmanager van KBC Autolease, in. “Vooral in het begin waren er heel veel vragen en issues. Het is dan ook belangrijk om de mensen correct te informeren.”

Digitalisering

Ook hier komt de human centric-aanpak van UniPartners op het voorplan. Om ook op dit vlak voldoende tijd voor hun menselijke kapitaal te kunnen vrijmaken, is het noodzakelijk dat de achterliggende bedrijfsprocessen (offerte, bestelling, opvolging,..) rond mobiliteit sterk vereenvoudigd/gedigitaliseerd zijn. “Met de gratis tool KBC MoveSmart besparen we veel tijd. Vroeger moesten we geregeld berekeningen maken op basis van voorgelegde offertes van onze consultants. We waren echt een doorgeefluik. Met de integratie van MoveSmart hebben we een eerder controlerende functie”, getuigt An.

“Bovendien kunnen we uit de tool rapporten trekken die we in onze systemen integreren”, vult Jorn aan. Ook het offerte-,bestel-en onderhoudsproces van fietsleasing en de verwerking van de looncomponent, via sociaal secretariaat Partena, verloopt zo goed als volledig digitaal via MoveSmart. “Doordat we minder tijd moeten steken in de opvolging van de administratie kan UniPartners zich meer bezighouden met het begeleiden en opvolgen van de collega’s. Het is een schoolvoorbeeld van een win-winsituatie”, vertelt Jorn nog.

Positieve evaluatie

De samenwerking met KBC Autolease wordt positief geëvalueerd. “Het is dan ook duidelijk dat de leasemaatschappij niet heeft stil gezeten over dit topic en geëvolueerd is naar een ervaren speler in de markt van de elektrische mobiliteit”, besluiten An en Jorn.