Ontdek de CO2-voetafdruk van je bedrijf


 • Krijg inzicht in de directe en indirecte uitstoot van jouw bedrijf
 • Vergelijk de CO2-voetafdruk van je bedrijf met die van de sector
 • Bekijk de resultaten via de gratis applicatie 
Ontdek hoeveel CO2 jouw bedrijf uitstoot

Krijg nuttige inzichten in de CO2-voetafdruk van je bedrijf

 • De toepassing 'Duurzaamheid' in je KBC Business Dashboard helpt je om de CO2-uitstoot van je bedrijf te berekenen aan de hand van de door jou in te vullen vragenlijst:

  A/ Verbruik van fossiele brandstoffen in je bedrijf (transport , verwarming, ...)
  B/ Verbruik en productie van energie (elektriciteit, ...)
  C/ Indirecte uitstoot met betrekking tot afval, waterverbruik, woon-werk verkeer, ...

  Zo krijg je een realistisch beeld van het aantal broeikasgassen dat je bedrijf jaarlijks uitstoot. Het toont waar de directe en indirecte CO2-uitstoot van je bedrijf plaatsvindt en waar je kunt optimaliseren.

 • Op basis daarvan kun je vervolgens planmatig stappen zetten naar duurzamer ondernemen om je uitstoot te reduceren. Dit doe je in overleg met je relatiebeheerder en onze partners in duurzamer ondernemen.

Bekijk hier een voorbeeld van hoe je resultaten er kunnen uitzien.

Ontdek hoe duurzaam je bedrijf is in vergelijking met je sectorgenoten

We vergelijken de CO2-uitstoot van je bedrijf met dat van de gemiddelde waarde binnen je sector. Je sector bepalen we met je NACE-code, die geregistreerd is in onze systemen.

We gebruiken de meest recente sectorgemiddelden voor België, gepubliceerd door Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF).

De uitstoot van je vennootschap wordt berekend aan de hand van de grootte van je bedrijf (per miljoen euro omzet). Zo zie je hoe je scoort ten opzichte van het sectorgemiddelde. 

Bereken gratis de CO2-uitstoot van je bedrijf

Stel een actieplan op en laat je mogelijk begeleiden door één van onze partners

Je relatiebeheerder staat aan je zij bij je stappen richting duurzamer ondernemen. Hij of zij brengt je in contact met onze partners die experts zijn in duurzamer ondernemen.

Samen met onze partners bekijk je waar de risico’s en de opportuniteiten liggen voor je bedrijf en welke acties je kunt ondernemen om deze te optimaliseren

Veelgestelde vragen

 1. Meld je aan in je KBC Business Dashboard
 2. Ga naar Instellingen
 3. Klik op Toepassingen
 4. Selecteer in de lijst de toepassing Duurzaamheid
 5. Duw vervolgens op Aan de slag
 6. Kies de vennootschappen, gebruikers en beheerders
 7. Vink het akkoord aan en klik daarna op Bevestigen
 1. Ga naar je KBC Business Dashboard.
 2.  Installeer de toepassing 'Duurzaamheid'.
 3.  Vul de vragenlijst in die je ontvangt van je relatiebeheerder.
 4. Je ontvangt spoedig in je KBC Business Dashboard een gedetailleerd overzicht van je CO2-voetafdruk en hoe je scoort tegenover het sectorgemiddelde.
 5. Je relatiebeheerder brengt je in contact met onze partners in duurzamer ondernemen. Samen met hun optimaliseer je de CO2-voetadruk van je bedrijf.

Alle directe CO2-uitstoot in je vestigingen die brandstoffen gebruiken voor verwarming, het machinepark, het rollend materieel, enzovoort. Ook de uitstoot door de transportmiddelen van je vennootschap rekenen we mee. Het zijn dus alle broeikasgassen die als het ware door je eigen schoorsteen en uitlaat worden uitgestoten.

Alle verbruiksgegevens uit je inventaris, zoals diesel, stookolie, aardgas en biogas rekenen we mee. Koelvloeistoffen zijn niet in onze berekening opgenomen. 

Om de CO2-voetafdruk te berekenen, gebruiken we de CO2-equivalent (CO2-eq). Die geeft het opwarmend vermogen van broeikasgassen weer. COis daarbij het meest gekende broeikasgas (het referentiegas), waarmee we de uitstoot van andere broeikasgassen vergelijken.

Op basis van de inventarisgegevens die je opgaf, rekenen we je CO2-uitstoot ook om in verschillende andere eenheden die voor je vennootschap interessant kunnen zijn, zoals ton CO2 per miljoen omzet, per VTE en per afgewerkt product.

Enkel de beheerder van je KBC Business Dashboard  kan deze toepassing installeren. Nog hulp nodig? Contacteer gerust je relatiebeheerder of neem met ons contact op.

Contacteer je relatiebeheerder of neem met ons contact op.

Ontdek de CO2-uitstoot van je bedrijf