KBC Bank en de Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce in het Verenigd Koninkrijk bundelen hun krachten

KBC Bank is goed geplaatst om jouw groeiambities inzake export naar of investeringen in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen door zijn lidmaatschap van de Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce (BLCC) in het Verenigd Koninkrijk.

Ons kantoor in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd in Londen en helpt een groot aantal Belgische groepen met hun Britse activiteiten en bankbehoeften.
Ons jarenlange lidmaatschap van de BLCC biedt een vlotte toegang tot het VK en die service willen we graag aan onze klanten aanbieden.

Welke trends heeft de BLCC waargenomen in 2021-2022?

Ondanks de Brexit blijven Belgische bedrijven naar het VK trekken voor zaken. Ze worden aangetrokken door de grote consumentenmarkt, een overvloed aan durfkapitaal, marketingtalent van wereldklasse en het feit dat het VK een toegangspoort is tot de wereld. En jawel, de Brexit heeft ook kansen gecreëerd.

Bedrijven die producten of diensten aanbieden die de vergrijzende bevolking helpen, de economie groener maken en de productiviteit in het algemeen verhogen, worden door de Britse regering met open armen ontvangen. Hetzelfde geldt voor wie bereid is in Noord-Engeland te investeren en zo de ambitie waar te maken om het noorden op te waarderen, een regio die nog altijd aanzienlijk achterligt op het meer productieve en welvarende zuiden.

De BLCC maakt je wegwijs in de verschillende financiële steunmaatregelen die de overheid mogelijk ter beschikking stelt van investeerders in bepaalde geografische gebieden en sectoren.

Digitalisering staat ook hoog op de agenda en onderwijstechnologie zit absoluut in de lift. De bouwsector zit tijdelijk in een dip, maar het enorme tekort aan woningen zal toch ooit moeten worden aangepakt met innovatieve en creatieve oplossingen.

De inflatie is momenteel hoog en zal op korte termijn waarschijnlijk niet afnemen. Het Britse pond is relatief stabiel gebleven.

Welke diensten mag je van de BLCC verwachten?

De BLCC werd opgericht in 1890 en is een one-stop shop voor bedrijven die exporteren naar of investeren in het VK. Ze biedt praktische, klantgerichte diensten aan bedrijven en toegang tot een uitgebreid netwerk, meer dan 40 evenementen en London Club-faciliteiten.

In de afgelopen 130 jaar heeft de BLCC met succes duizenden kleine en grote ondernemingen, een duwtje in de rug gegeven en begeleid op hun avontuur in het VK: van start-ups tot eenhoorns, van eenmanszaken tot multinationals. Het team heeft een gezamenlijke praktijkervaring van meer dan 50 jaar in zakendoen in het Verenigd Koninkrijk.

Beproefde en vertrouwde oplossingen zijn sinds de Brexit alleen maar relevanter en populairder geworden. Het gaat dan onder meer om de oprichting van een vestiging in het VK, de registratie van een btw- en EORI-nummer, loonadministratie in het VK, juridische en boekhoudkundige ondersteuning, rekruteringsdiensten, het verkrijgen van verschillende soorten werkvisa, advies inzake douane en accijnzen in het VK, virtuele en postadressen, coworkingruimte, registratie volgens de Construction Industry Scheme, deskundig belastingadvies, het openen van bankrekeningen en mobiele telefooncontracten, om er maar enkele te noemen. Deze diensten bieden een direct antwoord op de behoeften van bedrijven en besparen hen veel tijd en geld.

Zonder de BLCC zou het veel langer geduurd hebben om ons hoofdkantoor in het centrum van Londen op te richten, om nog maar te zwijgen van de rompslomp en de kosten.

Jan Maarten Willems | CFO Massive Media

Wil je meer informatie of een doorverwijzing naar de BLCC?

Neem contact op met je relatiebeheerders in België of bij KBC Londen:
Sarah Raes (Nederlandstalig): sarah.raes@kbc.be – gsm: 0044 7526 012 469
Owen Long: owen.long@kbc.be – gsm: 0044 7834 196 729
Richard Whitehead: richard.whitehead@kbc.be – gsm: 0044 7825 081 745