KBC en Encon, duurzame groei zonder zorgen

KBC en Encon, duurzame groei zonder zorgen

Duurzaamheid is almaar meer een onderscheidende en strategische factor tussen ondernemingen. Naast de wettelijke verplichtingen en richtlijnen zijn ook klanten en leveranciers vragende partij. Energie-efficiëntie, kostenbesparing, waterbesparing, procesverbetering … Door in te zetten op duurzaamheid kun je oplossingen vinden voor de uitdagingen in tal van bedrijfsafdelingen (operations, hr en finance). Duurzaamheid wordt dan geen kostenpost, maar een grote kans én de motor van toekomstige en duurzame groei.

Om aan de noden van de grote en meer complexe bedrijven en corporates tegemoet te komen, ging KBC in 2019 een partnerschap aan met Encon. Als onafhankelijk adviesbureau ondersteunen zij de transitie naar meer duurzaamheid niet alleen met analyse, data en advies, maar nemen ze ook, indien gewenst, samen met de klant de volgende stap en worden de aanbevelingen uitgevoerd.

Hoe gaan we te werk?

Je relatiebeheerder is ook in deze je eerste gesprekspartner die een vrijblijvend gesprek met Encon regelt.

Daarbij zijn de keywords:

  • Een overkoepelende duurzaamheidspropositie
  • Deskundig advies, begeleiding, maar ook implementatie
  • Duurzaamheidstrategie op maat
  • Een ruime scope: energie-efficiëntie, laadinfrastructuur, duurzaam vastgoed, aanpak carbon footprint
  • Creatieve en vernieuwende oplossingen

Traject

Alles begint met een introductiegesprek, waarbij de Encon-vertegenwoordiger luistert naar jouw verhaal en je vragen en wensen in kaart brengt.
We spreken de domeinen af die je prioritair wilt aanpakken en bekijken de mogelijke vervolgstappen, op basis waarvan we een offerte maken.
Geen duurzame reis zonder een roadmap. We objectiveren dan ook eerst de problematiek op basis van data, procesanalyse, enz. Een fundamentele eerste stap naar een duurzamere oplossing. Op basis van het analyserapport kun je als ondernemer niet alleen een gefundeerde keuze maken, Encon kan ook als coördinator optreden bij de daaropvolgende implementatiefase.

Wil je dit zelf in handen te nemen, geen probleem. KBC en Encon willen je in de eerste plaats een stuk ontzorgen. Wil je tot uitvoering overgaan, dan zit je huisbankier alvast mee aan tafel.
 

Meer weten over de dienstverlening van Encon?

Heb je vragen of wil je aan de slag?

Dan kun je steeds terecht bij je relatiebeheerder.

Contacteer je relatiebeheerder