Herbekijk het webinar: De verplichte duurzaamheidsrapportering (CSRD) en de gevolgen voor jouw bedrijf

Herbekijk het webinar: De verplichte duurzaamheidsrapportering (CSRD) en de gevolgen voor jouw bedrijf

Finished

Vanaf 2025 zullen heel wat ondernemingen duurzaamheidsinformatie in hun jaarverslag moeten opnemen, als ze aan bepaalde criteria voldoen.  Ze zullen moeten rapporteren over de impact van de onderneming op de zogenaamde ESG-factoren én over de impact van de ESG-factoren op de onderneming zelf, waarbij E gaat over klimaat en milieu, S over de sociale aspecten en G over deugdelijk bestuur.
Vandaag is duurzaamheidsrapportering slechts voor weinig bedrijven verplicht. Dit verandert echter met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)

Herbekijk het webinar

Om je wegwijs te maken in deze rapporteringsverplichtingen organiseerde KBC Commercial Banking op 10 mei 2023 een webinar waarbij we dieper ingingen op:

  • Waar de CSRD over gaat
  • Wie hierdoor geïmpacteerd wordt
  • Wanneer de rapporteringsverplichting een aanvang neemt
  • Welke inhoud van de duurzaamheidsrapportering vereist zal zijn

Het webinar werd in het Nederlands gesproken, met Engelse ondertiteling.

In de onderstaande video van 10 mei 2023 worden de op dat ogenblik geldende criteria voor ‘grote ondernemingen’ opgelijst. Er wordt gesproken over een omzet van € 40 miljoen en/of een balanstotaal van € 20 miljoen.  Ondertussen heeft de Europese Commissie deze criteria in oktober 2023 geïndexeerd naar respectievelijk € 50 miljoen en € 25 miljoen.

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=aknNTHANuqI

Heb je nog vragen?

Contacteer je relatiebeheerder. Hij helpt je graag verder. Tot binnenkort.

Contacteer je relatiebeheerder