Bedrijfsgebouw oprichten en financieren

Kies de juiste financieringsvorm voor uw vastgoedinvestering

Bedrijfsgebouw oprichten en financieren

Kies de juiste financieringsvorm voor uw vastgoedinvestering

Wilt u groeien en overweegt u de acquisitie van een bedrijfsgebouw? Of wilt u zelf een nieuw bedrijfsgebouw oprichten om een antwoord te bieden aan uw groeiende huisvestingsbehoeften? Verschillende financieringsmogelijkheden komen aan uw vraag tegemoet. Zoek snel uit welke het best geschikt is om de gewenste groei te bewerkstelligen.

Onroerende leasing, iets voor u?

Wie op zoek gaat naar interessante moderne financieringswijzen voor de verwerving of oprichting van bedrijfsvastgoed, komt al snel uit bij onroerende leasing. Tal van industriële gebouwen, kantoren, logistieke gebouwen en commerciële gebouwen werden dan ook gerealiseerd met behulp van deze financieringsvorm.

KBC zal als leasinggever in uw opdracht en op uw aanwijzen een gebouw oprichten of een zakelijk recht verwerven op een onroerend goed. Het onroerend goed wordt vervolgens aan u geleased. Op het einde van het leasingcontract hebt u als leasingnemer de mogelijkheid om het zakelijke recht op het bedrijfsgebouw over te nemen. Graag bekijken we samen met u of deze financieringsvorm iets voor u is.

Financiële of operationele leasing?

Leasing is een breed begrip. De boekhoudwetgeving maakt namelijk een onderscheid tussen financiële leasing (op de balans) en operationele leasing of renting (buiten de balans). Bij financiële leasing kunt u als leasingnemer het onroerend goed activeren op de balans en afschrijven, terwijl bij operationele leasing het onroerend goed wordt geboekt op de balans van KBC als leasinggever. U verwerkt als leasingnemer de leasingvergoedingen dan als huurkosten in de resultatenrekening.

Uw financiën op orde

Een bedrijfsgebouw oprichten en/of  aankopen doet u niet van de ene dag op de andere. Houd de financiële implicaties in gedachten om een weloverwogen keuze te maken over de investering. Misschien wist u al dat de tarieven voor onroerende leasing doorgaans op dezelfde hoogte liggen als de tarieven van vergelijkbare investeringskredieten. Maar wist u bijvoorbeeld al dat ook de btw-wetgeving relevant is?

Onder bepaalde voorwaarden is btw verschuldigd op de leasingvergoedingen. Dan kan KBC als leasinggever de btw recupereren. Als ook de leasingnemer btw-plichtig is en het gebouw gebruikt wordt in het kader van zijn eigen beroepsactiviteit (geen onderverhuur), is de financiering via onroerende leasing btw-neutraal.

Investeer en optimaliseer

Bij de oprichting of aankoop van een bedrijfsgebouw komt zoveel meer kijken dan oorspronkelijk gedacht. De verschillende leasingvormen tegen elkaar afwegen, de investeringskost optimaliseren door middel van btw-recuperatie, de controle op het eigen bedrijfsgebouw op lange termijn vrijwaren door middel van aangepaste aankoopopties, etc.

Kom zeker eens met uw relatiebeheerder praten om dit proces te starten. KBC heeft namelijk de expertise in huis om de voor- en nadelen van verschillende financieringsmogelijkheden te bekijken en uw keuze te optimaliseren. Zo krijgt u een financieringsstructuur op maat van uw behoeften tegen het best mogelijke tarief.

Contacteer je relatiebeheerder

Aankoop en financiering van vastgoed

U investeert in onroerend goed, terwijl KBC zorgt voor een kritische blik, grondige analyse en bijstand.
Aankoop en financiering van vastgoed