Waarom duurzamer ondernemen?

Waarom duurzamer ondernemen?

7 sterke troeven voor bedrijven die streven naar duurzaamheid

1. Motor voor innovatie
Bedrijven die kiezen voor meer duurzaamheid, investeren volop in innovatie en verzekeren zo hun toekomst.

2. Nieuwe inkomstenbronnen
De duurzame transitie levert nieuwe sectoren en businessmodellen op. De combinatie van digitalisering en duurzamer ondernemen, zorgt voor groeikansen.

3. Kosten besparen
Investeringen in duurzaamheid zorgen voor lagere energiefacturen. Op basis van hun lagere CO2-uitstoot, zullen duurzamere bedrijven in de toekomst wellicht ook minder belastingen moeten betalen. 

4. Goedkopere financiering
De financiële toezichthouder wil dat financiële instellingen hun kredietenportefeuille vergroenen. Kredieten kunnen hierdoor op termijn duurder worden voor bedrijven die minder duurzaam zijn.

5. Duurzamere leveranciers zijn gegeerd
Grote bedrijven kijken naar alle schakels in hun waardeketen. Ze verwachten dat ook hun leveranciers met duurzamere bedrijfsprocessen werken.

6. Trotse werknemers
Werknemers kiezen steeds vaker voor een job in een bedrijf met een goede reputatie en een positieve impact op de samenleving. In de war-for-talent hebben duurzamere bedrijven meer dan een streepje voor!

7. Bestaanszekerheid
Bewust duurzamer ondernemen zorgt voor impact op verschillende niveaus in het bedrijf en voor bestaanszekerheid op langere termijn. Duurzaamheid maakt je bedrijf future proof.

Wil je samen met KBC een duurzaamheidsproject opstarten?

Contacteer je relatiebeheerder
Meer over duurzamer ondernemen