De duurzaamheidsstrategie van KBC

De duurzaamheidsstrategie van KBC

Duurzaamheid nastreven is voor KBC een deel van het DNA. KBC is al vele jaren bezig met zijn rol in de samenleving. Wij hebben niet gewacht op regelgeving om ons te bezinnen over de klimaatverandering en een duurzaamheidsbeleid uit te stippelen. We hebben ons heel snel geëngageerd voor het klimaatakkoord van Parijs.

Filip Ferrante, Directeur Corporate Sustainability van KBC Groep.

We focussen al jaren op duurzame groei. Dat doen we door met onze duurzaamheidsstrategie in te zetten op 3 pijlers.

1. We willen onze negatieve impact op de samenleving beperken

We nemen diverse acties om onze eigen milieuvoetafdruk te verkleinen. Daarnaast passen we strikte duurzaamheidscriteria toe vooraleer we kredieten en verzekeringen verlenen en bij de selectie van bedrijven voor onze fondsen.

2. We willen onze positieve impact op de samenleving vergroten

We ondersteunen bedrijven in hun duurzaamheidstransitie door ze te informeren, te sensibiliseren en ze een aangepast productaanbod ter beschikking te stellen. Daarnaast ontwikkelen we oplossingen voor diverse maatschappelijke problemen. Zo stimuleren we o.a. financiële geletterdheid, ondernemerschap en milieuverantwoordelijkheid.

3. We stimuleren verantwoord gedrag bij alle werknemers

Ethisch ondernemen is voor KBC de basis van alle activiteiten. Daarom stimuleren we verantwoord gedrag bij alle medewerkers. Als KBC-medewerker respecteren we de geldende regelgeving en strikte regels rond ethisch handelen, openheid, transparantie en privacy.

Lees meer

Wil je meer weten over de duurzaamheidsstrategie van KBC en hoe we maatschappelijk verantwoord ondernemen? Lees dan zeker deze documenten.

Wil je samen met KBC een duurzaamheidsproject opstarten?

Contacteer je relatiebeheerder
Meer over duurzamer ondernemen