ecoWise, partner in je energietransitie

ecoWise, partner in je energietransitie

Samen maken we je energiehuishouding duurzamer

Als ondernemer en bedrijfsleider heb je niet alleen te maken met stijgende energiekosten, strengere energienormen en complexe regelgeving, je wilt ook je bedrijfsvoering verduurzamen met het oog op de toekomst. Energie is immers een belangrijke component in de voetafdruk van een bedrijf, reden te meer om deze als eerste aan te pakken. Maar misschien ontbreekt het je aan de nodige tijd en expertise om op een doordachte manier aan de energietransitie van je bedrijf te werken.

KBC biedt hierop een antwoord met ecoWise, een KBC-dochteronderneming opgericht om kleine en middelgrote bedrijven te begeleiden en te ondersteunen in hun duurzaamheidstransitie. De focus ligt daarbij op energie-efficiëntie en hernieuwbare energie.

Hoe gaan we te werk?

Je relatiebeheerder is ook in deze je eerste gesprekspartner om de samenwerking met ecoWise op te starten.

Daarbij zijn de keywords:

  • Expertadvies op maat van je bedrijf
  • Partners in transitie
  • Een netwerk van kwaliteitspartners
  • Een besparing van 25% op de energiekosten
  • Een belangrijke stap in de verduurzaming van je bedrijf

Het traject

Je relatiebeheerder boekt een afspraak met een energieconsulent van ecoWise voor een bedrijfsbezoek. We zoemen in op de bedrijfsvoering, de grootste energievreters, je doelen en toekomstplannen op korte en middellange termijn en de consulent(e) brengt je specifieke energiesituatie in kaart.

Alles wordt verwerkt in een adviesrapport met een grondige analyse van je energiehuishouding. Een momentopname dus. Het rapport biedt echter meer dan een analyse alleen. Het geeft meteen ook aan waar je kunt besparen, hoe je slimmer kunt omgaan met energie en wat de mogelijkheden en opportuniteiten zijn van een eigen hernieuwbare-energievoorziening. Data, feiten en mogelijkheden dus.

Bij de bespreking van het rapport gaan we in op de technische en wetgevende regels, de mogelijke oplossingen en vooral de juiste keuze voor jouw type bedrijf en de terugverdientijd van een investering. Met andere woorden niet enkel het theoretische plaatje, maar vooral de praktische toepassing van het rapport.

Ga je hiermee zelf aan de slag, perfect. Wil je echter onmiddellijk een project opstarten en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken, dan maken we een offerteplan op maat. Per topic ontvang je twee offertes van kwaliteitspartners, we maken gezamenlijk een keuze en helpen je met de financiering, subsidies, enz. Met het uitvoeringsplan krijg je inzicht in de optimale volgorde van de investeringen.

Een duurzamere bedrijfsvoering wordt hiermee niet alleen concreet, je investeringen renderen meteen en ook je klanten gaan voortaan in zee met een duurzamere partner.

Weten wat ecoWise voor jouw energietransitie kan betekenen?

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=WaCP9yFH1B8

Wil je ook ondersteuning in je energietransitie?

Contacteer je relatiebeheerder