KBC ondersteunt Bioracer in zijn e-commerce

KBC ondersteunt Bioracer in zijn e-commerce

Misschien zegt de naam Bioracer u niet meteen iets, maar hun producten hebt u vast al gezien, in de wielersport bijvoorbeeld. Dit Belgische bedrijf innoveert, ontwerpt, fabriceert, promoot en verkoopt namelijk al sinds 1986 professionele kleding voor atleten. En dat doen ze met veel passie.

(c) Bioracer

“We volgen één basisprincipe: onze sporters zijn de maat van alle dingen. Innovaties kunnen alleen maar leiden tot een doorbraak als ze de sporter ook daadwerkelijk voordeel opleveren. We kijken naar het fietsen vanuit elke denkbare hoek en proberen die stukjes bij elkaar te leggen die de puzzel compleet maken. En dat doen we met één doel voor ogen: sporters sneller maken. Daarom vinden we innovatie zo belangrijk. Onze filosofie gaat dan ook veel verder dan alleen kleding. We hebben de eerste moderne raceschoen en de eerste gedigitaliseerde fietsmontagesystemen ontworpen. En we brengen onze producten niet alleen naar de Belgische sporter, maar gaan ook over de grenzen heen.”

Webshops

Bioracer verkoopt al jaren online via zijn webshops in België, Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Het bedrijf vond echter dat de Nederlandse en Duitse webshops dringend geoptimaliseerd moesten worden. En daarvoor deed het een beroep op KBC: “Tot voor kort boden we in die landen niet de meest courante betaalmogelijkheden aan. We merkten dat dat voor onze klanten een struikelblok was om effectief te bestellen en vonden dat we hun een betere aankoopprocedure moesten bieden. We vreesden echter dat de integratie van een betaalpagina met alle gebruikelijke betaalmogelijkheden te duur zou worden en dat het proces te complex zou zijn. Maar gelukkig heeft KBC ons daar perfect mee geholpen, met een oplossing op onze maat.”

Klantenervaring

Intussen heeft KBC de betaalpagina’s van Bioracer in Nederland en Duitsland aangepast, zonder meerkosten. Zo kunnen de klanten van Bioracer nu ook in die landen aan de slag met alle gebruikelijke betaalmogelijkheden: iDEAL voor Nederland en GiroPay voor Duitsland, naast natuurlijk Visa, Mastercard en Maestro.

information-expr-quote--glyph
We zijn ook zeer tevreden over de manier waarop de overgang verlopen is. Via een samenwerking met de KBC-vestigingen in Nederland en Duitsland hebben we onze webshop snel naar een hoger niveau kunnen tillen. En dat komt de klantenervaring ten goede. Onze klanten kunnen nu ook in die landen aan de slag met alle gebruikelijke betaalmogelijkheden.

Christian Vandepoel - IT Manager Bioracer

Meer info

Contacteer je relatiebeheerder

Kapitaalverhoging en IPO

Wilt u extra kapitaal aantrekken? Dan kunt u terecht bij KBC Securities voor persoonlijk advies.

Documentair krediet

Een veilig betaalmiddel, ook internationaal? Dan is het documentair krediet (Letter of Credit) je ideale oplossing.

KBC Reach: hoe een nieuwe beheerder toevoegen

Benieuwd hoe u een beheerder toevoegt in KBC Reach? Ontdek het aan de hand van dit handige stappenplan.

Herbekijk het webinar: e-invoicing

vanaf
Herbekijk het webinar: e-invoicing