Laat je werkkapitaal meer cash opleveren

Laat je werkkapitaal meer cash opleveren

Hoe versterk je het werkkapitaal in je bedrijf en maak je cash vrij? De oplossing is soms eenvoudig, soms gesofisticeerd. Maar ze vloeit altijd voort uit dialoog en een stappenplan. Wim Eraly, algemeen directeur KBC Corporate Banking is aan het woord.

Van analyse tot maatoplossing

Een analyse van de werkkapitaalsituatie is nooit een eenmalige operatie. Onze methode is een stappenplan waarbij we uitgaan van wat de relatiebeheerder en zijn collega’s weten van het bedrijf in kwestie. Zo gaat de analyse bijvoorbeeld na waar je bedrijf staat in zijn markt en tegenover de concurrentie. Waaruit de werkkapitaaloptimalisatie precies bestaat, hangt af van je specifieke situatie.

Samen slimmer

De relatiebeheerder is de spilfiguur. Hij of zij kent je bedrijf door en door. Zijn of haar taak is om je te ondersteunen en te informeren. Uiteraard willen we dat de operationele werking goed zit, daar vertrekken we van. Maar we gaan nog een stap verder. We willen het bedrijf ook tactisch en zelfs strategisch uitdagen en inspireren. De samenwerking is in dit proces heel belangrijk. We gaan ervan uit dat we samen slimmer zijn.

Ook over de landsgrenzen

Een werkkapitaalbeleid wordt het best geïntegreerd over de landsgrenzen heen. Onze relatiebeheerders in het buitenland hebben als hoofdtaak onze klanten uit de thuismarkten bij te staan. Voor jou levert dat sterke netwerk in binnen- en buitenland grote voordelen op.

Dankzij de nabijheid van het beslissingscentrum hier in België en ons internationale netwerk kunnen we snel schakelen.

Wim Eraly, algemeen directeur KBC Corporate Banking

Winst in een klein hoekje

De werkkapitaaloplossingen van KBC werken op drie assen: we helpen je om sneller betaald te worden, we helpen je om uitstel van betaling te krijgen en waar het aangewezen is reiken we je suggesties aan om je voorraden te optimaliseren.

Soms zit winst in een klein hoekje. Zo adviseerden we klanten al om hun medewerkers op pad te sturen met mobiele betaalterminals. Of het helpt als je medewerker de dag na de vervaldag van facturen meteen een eenmalige domiciliëring voorstelt aan de eindklant met achterstallen. Je werkkapitaal verbeteren hoeft geen hogere wiskunde te zijn. Het gaat er gewoon om het gat tussen betalen en betaald worden zo dicht mogelijk te fietsen. Maar je moet bedrijven wel laten zien waar hun kansen zitten.

Meer weten?

Contacteer je relatiebeheerder

KBC Reach

De web-applicatie voor je zakelijke betaalrekeningen en transacties, mét heldere rapporten en overzichten.

Debiteurenbeheer en factoring

Op zoek naar een oplossing voor een optimale cashflow? Ontdek alles over debiteurenbeheer en factoring.

Voorafbetalingsplan voor je belastingen

  • Vermijd een belastingvermeerdering
  • Houd je cashflow op peil
  • Profiteer van de beperkte rentelast