A&C systems trok naar Azië, samen met KBC

A&C systems trok naar Azië, samen met KBC

A&C systems deed onlangs een acquisitie in China, met de hulp van KBC Corporate Banking.

Kennismaken met A&C systems

A&C systems uit Hoegaarden voert mobiele telecommunicatieproducten, waaronder smartphones, elektronica en accessoires in uit Azië en is marktleider in de distributie aan retail en telecomoperatoren in de Benelux. Binnen een constant veranderende markt heeft de business van A&C systems – oorspronkelijk een productleverancier – een grondige evolutie ondergaan. Vandaag zijn ze gegroeid tot een leverancier van diensten en oplossingen met een toegevoegde waarde, waaronder logistieke dienstverlening aan telecomoperatoren voor bijvoorbeeld het verwerken en versturen van SIM-kaarten aan gebruikers. 

A&C systems is uitgegroeid tot een solide kmo met een team van meer dan 100 mensen en een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro. De onderneming behoort al 7 jaar tot de Trends Gazellen, die de sterkst groeiende ondernemingen in Vlaanderen bekroont. Als Belgische midcap met groeiambities is A&C systems een typisch voorbeeld van een bedrijf dat KBC Corporate Banking graag ondersteunt in binnen- en buitenland. Het bedrijf is dan ook al sinds jaar en dag een tevreden klant van KBC Corporate Banking in Leuven.

Het internationale verhaal

CEO en oprichter, Bruno Lisen, vertelt er meer over.

“Begin 2018 hebben we geïnvesteerd in TeleQare, een logistieke dienstverlener in China, Hong Kong en Nederland die de sourcing en kwaliteitscontrole van telecom-accessoires in de regio Hong Kong – Shenzhen – Guangzhou verzorgt voor bedrijven uit de hele wereld. A&C was al enkele jaren klant van die onderneming. En het was voor ons ook de eerste overname buiten Europa.” 

Hoe lang is KBC al partner van A&C systems? En wat hebben we voor hen kunnen betekenen?

“KBC België organiseerde voor ons een kennismaking met KBC Hong Kong in Guangzhou. En dat was ongelooflijk nuttig. Want dankzij de aanwezigheid van Nederlandstalige KBC-collega’s in Azië, konden we de samenwerking vlot opstarten. KBC heeft bovendien die overname vanuit België mee gefinancierd en werkt aan het verstrekken van werkkapitaalfinanciering vanuit KBC Hong Kong. Al onze KBC-contactpersonen hebben vlot samengewerkt en de informatie gedeeld, waardoor alles snel en efficiënt is kunnen verlopen. Dankzij het internationale e-banking platform KBC Reach, kunnen we bovendien makkelijk vanuit Hoegaarden de rekeningen van TeleQare bij KBC Hong Kong, KBC China en KBC Nederland en zelfs vanop de smartphone aansturen. Kortom, KBC is er voor ons geweest, elke stap van de weg, en dat heeft onze uitstekende relatie alleen nog maar verder versterkt.”

Meer informatie?

Contacteer je relatiebeheerder

Recticel groeit in China

Internationaal kunnen werken met een vertrouwde bank is een groot voordeel voor Recticel. KBC ondersteunt de groei in China via lokale funding.
Recticel groeit in China

KBC ondersteunt Cartamundi in zijn internationale groei

KBC ondersteunt zijn klanten ook bij hun internationale groeiplannen. Wat vindt een bedrijf als Cartamundi belangrijk?
KBC ondersteunt Cartamundi in zijn internationale groei

Vanerum

Groeien is veranderen. Zo moest Vanerum een nieuw businessmodel bedenken en in Azië neerstrijken.
Vanerum

Machinebouwer LVD Group verkozen tot Belgium’s ‘Best Managed Company 2018’

Machinebouwer LVD Group verkozen tot Belgium’s ‘Best Managed Company 2018’
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.