Hoe uw financiële structuur optimaliseren

Obligaties en gesyndiceerde leningen komen aan uw financieringsbehoeften tegemoet

Hoe uw financiële structuur optimaliseren

Obligaties en gesyndiceerde leningen komen aan uw financieringsbehoeften tegemoet

Wilt u de activiteiten van uw bedrijf uitbreiden, nieuwe activiteiten financieren of uw uitstaande kredieten herfinancieren? Dan zijn er verschillende middelen om te voldoen aan uw financieringsbehoeften, zoals obligaties en gesyndiceerde leningen. Ontdek er hier alles over, zodat u weet wat te doen om de financiële structuur van uw bedrijf gezond te houden.

Obligatie vs. gesyndiceerde lening

Op het eerste gezicht hebben ze weinig gemeenschappelijk, de obligaties en de gesyndiceerde leningen. Beide kunnen echter een cruciale rol spelen voor de langetermijnfinanciering van een bedrijf. Daarbij zijn obligaties en leningen complementair.

Traditioneel wordt gebruikgemaakt van het gesyndiceerde krediet, waarbij twee of meer kredietinstellingen een lening verstrekken tegen dezelfde voorwaarden op basis van gemeenschappelijke kredietdocumenten en beheerd door een facility agent. Sinds het begin van de financiële crisis in 2009 is er echter een duidelijke tendens waar te nemen om de financieringsmiddelen te diversifiëren, waardoor de obligatiemarkt het bijzonder goed doet.

De voordelen van een obligatie

  • Afstemming van de bedrijfsobligaties op de financieringsbehoeften van uw bedrijf door te spelen met de uitgiftevolumes en looptijden
  • Middellange- tot langetermijnfinanciering
  • De rentebetalingen op obligaties zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting van het uitgevende bedrijf, waardoor de kosten voor een obligatie-uitgifte lager zijn dan een transactie op de aandelenkapitaalmarkt
  • Grote financieringsvolumes om projecten te financieren, zonder de aandeelhoudersstructuur van uw bedrijf in gevaar te brengen

De voordelen van een gesyndiceerde lening

  • Aanzienlijke bedragen voor langetermijnfinanciering of overbruggingsfinanciering op korte termijn
  • Flexibele leningsstructuur die aan uw specifieke behoeften kan worden aangepast
  • Standaardisering onder kredietgevers van de kredietvoorwaarden, inclusief financiële convenanten
  • Mogelijkheid tot introductie van nieuwe banken en spreiding van financieringsbronnen
  • Eenvoudige kredietadministratie

Geïnteresseerd in een van deze financieringsvormen om de financiële structuur van uw bedrijf te optimaliseren? Aarzel niet om contact op te nemen met uw KBC-relatiebeheerder voor meer informatie.

Contacteer je relatiebeheerder

De factuur als strategisch instrument

De factuur als strategisch instrument

Specialised finance windenergie

Vorige zomer kregen 1 miljoen Belgische gezinnen stroom toegeleverd van de windmolenparken op zee. 
Specialised finance windenergie

Making finance fun again

vanaf
Making finance fun again

Recticel groeit in China

Internationaal kunnen werken met een vertrouwde bank is een groot voordeel voor Recticel. KBC ondersteunt de groei in China via lokale funding.
Recticel groeit in China