Is je werkkapitaal nog helemaal fit?

Is je werkkapitaal nog helemaal fit?

Is je werkkapitaal nog helemaal fit?

Een belangrijke vraag. Uit onderzoek van PWC blijkt namelijk dat je tot 10% van je omzet kunt besparen wanneer je werkkapitaal geoptimaliseerd is. Een optimaal beheer van je werkkapitaal is dus cruciaal. De middelen die je bespaart, kun je inzetten op meer rendabele manieren. 

Hoe raakt je werkkapitaal geoptimaliseerd?

KBC helpt je bij de optimalisatie van je werkkapitaal op drie gebieden: betalen van leveranciers, innen bij klanten en optimaliseren van je voorraadbeheer.

Je leveranciers betalen

Leveranciers moeten betaald worden. Maar hoe langer het leverancierskrediet, hoe meer werkkapitaal je beschikbaar hebt voor andere zaken. KBC biedt je betaaloplossingen op maat van je bedrijf.

Innen bij je klanten

Hoe sneller je klanten betalen, hoe beter voor je werkkapitaal. KBC zoekt samen met jou naar mogelijkheden om je geld vlugger te innen en zo je cashconversiecyclus te versnellen.

Je voorraadbeheer

Het is ook noodzakelijk je voorraad zo efficiënt mogelijk te beheren en zo je werkkapitaal te optimaliseren. KBC geeft je hiervoor graag richtlijnen op maat van je bedrijf.

Werkkapitaal optimaliseren vergt diepgaande analyse

Bij KBC houdt het optimaliseren van je werkkapitaal in dat we voorafgaand diepgaande analyses maken. We houden daarbij rekening met bedrijfs- en sectorspecifieke aspecten. Onze Working Capital-expert brainstormt samen met je relatiebeheerder over de beste oplossingen voor je bedrijf. Die voorstellen bespreken we grondig met jou. Ze vormen een uitstekende basis voor een langetermijnrelatie.

Je KBC-relatiebeheerder is je gesprekspartner met een netwerk van experts in binnen-en buitenland. Hij staat klaar om het werkkapitaal van je bedrijf te optimaliseren.

Meer weten?

Contacteer je relatiebeheerder

Machinebouwer LVD Group verkozen tot Belgium’s ‘Best Managed Company 2018’

Machinebouwer LVD Group verkozen tot Belgium’s ‘Best Managed Company 2018’

Specialised finance windenergie

Vorige zomer kregen 1 miljoen Belgische gezinnen stroom toegeleverd van de windmolenparken op zee. 
Specialised finance windenergie

Laat je werkkapitaal meer cash opleveren

Hoe versterk je het werkkapitaal in je bedrijf en maak je cash vrij? De oplossing is soms eenvoudig, soms gesofisticeerd.

Laat je werkkapitaal meer cash opleveren

Kapitaalverhoging en IPO

Wilt u extra kapitaal aantrekken? Dan kunt u terecht bij KBC Securities voor persoonlijk advies.
Kapitaalverhoging en IPO