Charter betalingsuitstel ondernemingskredieten

De minister van Financiën Alexander De Croo, de Nationale Bank van België en Febelfin hebben aangekondigd om ondernemingen financieel te ondersteunen wanneer zij in problemen zouden komen door de coronacrisis. Zo kan er in bepaalde gevallen betalingsuitstel van het ondernemingskrediet worden aangevraagd voor maximaal zes maanden.

Wie komt er in aanmerking voor het betalingsuitstel?

Het betalingsuitstel waarvan hierboven sprake, is bedoeld voor gezonde ondernemingen die nu betalingsmoeilijkheden ondervinden door de coronacrisis. Een betalingsuitstel kan worden aangevraagd door niet-financiële ondernemingen, KMO’s, zelfstandigen en non-profitorganisaties die aan elk van deze 4 voorwaarden voldoen:

  • De onderneming/organisatie heeft betalingsproblemen door de coronacrisis:
    • De omzet of activiteit is gedaald of zal dalen
    • Er wordt volledig of deels een beroep gedaan op tijdelijke of volledige werkloosheid
    • De overheid heeft - in het kader van de indijking van het coronavirus - bevolen tot sluiting van de onderneming
  • De onderneming/organisatie is vast gevestigd in België
  • De onderneming/organisatie had geen achterstal op haar lopende kredieten of bij de belastingen of sociale zekerheidsbijdragen op 1 februari 2020, of de onderneming had minder dan 30 dagen achterstal op haar lopende kredieten of bij de belastingen of sociale zekerheidsbijdragen op 29 februari 2020.
  • De onderneming/organisatie heeft bij alle banken aan haar contractuele kredietverplichtingen voldaan gedurende de laatste 12 maanden voorafgaand aan 31 januari 2020 en doorloopt geen actieve kredietherstructurering.

Openbare overheden kunnen geen betalingsuitstel aanvragen.

De details vind je op de site van Febelfin

We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.