Beleggen met tarieventransparantie

De bescherming van de belegger centraal bij MiFID II en KBC Private Banking

Beleggen met tarieventransparantie

De bescherming van de belegger centraal bij MiFID II en KBC Private Banking

De uitgebreide service van KBC Private Banking

Actief fondsenbeheer, beleggingsadvies, vermogensanalyse, advies over successieplanning,... De diensten die je van KBC Private Banking kunt krijgen, zijn talrijk. Er komt tenslotte veel kijken bij beleggen: een strategie bepalen, de data analyseren, het juiste moment afwachten, de financiële dagbladen lezen, en noem maar op. 

Altijd transparant

Afhankelijk van je beleggingsstijl, nemen de experts van KBC Private Banking die tijdrovende taken van je over en geven ze je de nodige ondersteuning. Daarbij houden ze altijd rekening met de MiFID II-regelgeving. Zoals je van ons mag verwachten, doen we dat met transparantie en een open communicatie.

Wat verandert er voor u?

Niet veel eigenlijk. Zult u nu plots meer moeten betalen voor deze diensten? Nee, absoluut niet. De tarieven blijven exact hetzelfde. De nieuwe regels zijn eerder van invloed op de volgende zaken:

  1. Als u op gesprek komt voor beleggingsadvies, ontvangt u naast de ‘wettelijke info’ ook een gepersonaliseerd ‘overzicht van het advies’. Op dat overzicht staat dan bijvoorbeeld vermeld welke tarieven u betaalt als u belegging A verkoopt of belegging B koopt.
  2. KBC Private Banking bezorgt u jaarlijks een overzicht van alle tarieven en taksen. Hierbij vindt u een overzicht van veelgestelde vragen (FAQ).
  3. We drukken alle tarieven voortaan uit in euro. In geval van vreemde munten zetten we ze om naar euro. U vindt hier een overzicht van de meest recente wisselkoersen.

Wat is MiFID II?

Beleggen, belegger, beurs, wisselkoers, aandeel, beurskoersen, transparant, transparantie, mifid, mifid 2, mifid ii, tarieven, kosten, tarieventransparantie, kostentransparantie

MiFID is niets nieuws onder de zon. In 2007 werd deze Europese richtlijn al ingevoerd om de concurrentie en transparantie op de financiële markten te bevorderen én om jou als belegger te beschermen. Daarom kun je erop rekenen dat KBC Private Banking je voorstellen doet die gebaseerd zijn op je financiële situatie, beleggingsdoelen en houding ten opzichte van risico en rendement.

Het belang van de belegger staat ook centraal bij MiFID II, de herziening van de richtlijn die in werking trad op 1 januari 2018. Zoals altijd bij KBC Private Banking, krijg je daarom duidelijke informatie over de tarieven, de risico’s en de strategie van de beleggingsproducten.

Meer weten?

Deze brochure verduidelijkt hoe KBC omgaat met de MiFID-richtlijnen, wat dat voor jou betekent en wat je op welk moment in het beleggingsproces precies van ons mag verwachten.