PB-rebrand-bedrijfgegevens-hero.jpg
PB-rebrand-bedrijfgegevens-hero.jpg

Cijfers en ratings

Cijfers en ratings

Achter de getallen liggen onze ambities. Want net als uw vermogen hebben ook wij een uniek verhaal. En daar zijn we graag transparant over.

Van Belgische fusie tot Europese referentie

Wat klein begon, kende een internationale groei. KBC ontstond in 1998 als Belgische fusie van 2 banken (Kredietbank en CERA Bank) en een verzekeringsmaatschappij (ABB Verzekeringen). 

Vandaag is de groep actief in 5 kernmarkten: België, Tsjechië, Slowakije, Bulgarije en Hongarije. Concreet tellen we trots:

 

  • 12 miljoen klanten,
  • 1.265 bankkantoren,
  • 41.000 medewerkers. 

We zijn ervan overtuigd dat onze bedrijfscultuur, onze strategie en de inzet van onze mensen helpen om het vertrouwen van klanten te winnen, te behouden en te vergroten. Zo worden we de referentie in al onze kernmarkten. 

De cijfers bewijzen het: KBC is en blijft een solide bank

In 2023 vertaalde onze stevige solvabiliteit zich in een kapitaalratio van 15,2%. Daarmee overtreft KBC ruim de minimumvereiste van 10,92% die is opgelegd door de Europese Centrale Bank en de Nationale Bank van België. Kortom, onze sterke kapitaalbuffer vormt een stevige basis voor de toekomst. Meer informatie over onze kapitaalbasis vindt u steeds in ons jaarverslag.

Internationale erkenning voor KBC Private Banking...

Als private banker willen we de mensen die op ons rekenen dag na dag inspireren, ondersteunen en stimuleren. Wat we doen, doen we opdat u en anderen kunnen groeien. We helpen u om uw dromen waar te maken, en ze nadien ook te beschermen. 

Deze filosofie bleef niet onopgemerkt en werd beloond met appreciatie uit de professionele wereld. Financial Times riep KBC Private Banking al 6 keer uit tot ‘Best Private Bank in Belgium’.

In Londen werden de Global Private Banking Awards 2023 uitgereikt door de vakbladen Professional Wealth Management en The Banker, die allebei deel uitmaken van de Financial Times. KBC Private Banking werd 2 keer bekroond met de ‘highly commended’ award voor Best Private Bank Belgium en met de ‘Best Digital initiative in Private Banking’ voor Europa. Vooral de vernieuwende digitale strategie waarbij mens en technologie nauw samenwerken, wist de vakjury te overtuigen.

Private Banking Country Rosettes - Part 1 - PB24_Belgium_Best Domestic Private Bank

 

Van het toonaangevende Londense bankmagazine Euromoney ontvingen we de 'Best Private Banking Belgium'-award in 10 jaar tijd maar liefst 9 keer. In 2024 kende de internationale jury nog 3 bijkomende awards toe. en vielen we ook in de prijzen als Belgische beste op het vlak van digitaliteit, duurzaamheid en discretionair beheer.

…en vertrouwen van onze klanten

In de 12.458 ingevulde enquêtes van 2023 gaven klanten een tevredenheidsscore aan de dienstverlening van het KBC Private Banking-kantoor van 93,8%. De enquêtes worden afgenomen door het onafhankelijk onderzoeksbureau Ipsos.

 

Maak een afspraak

Oog en zorg voor de maatschappij

Als groot bedrijf kunnen we onze werking ook gebruiken om de samenleving mee vorm te geven. En precies dat is de duurzaamheidsambitie van KBC. In het Verslag aan de Samenleving leest u alles over onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Meer weten over onze cijfers en de ratings van KBC Groep? Ontdek de details.

 

   

Een afspraak aanvragen

Bent u klaar voor een eerste bezoek? U bent van harte welkom. 
Een afspraak aanvragen

Johan Swinnen, professor beeldcultuur.

Johan Swinnen, professor beeldcultuur.

Femke Helon (3Motion) – 'Ik geloof in mixed management'

Femke Helon (3Motion) – 'Ik geloof in mixed management'

Verzamelen, een kronkelige reis

Verzamelen, een kronkelige reis