Beleg duurzaam bij Private Banking & Wealth

Beleg duurzaam bij Private Banking & Wealth

Wat is duurzaam beleggen?

Als u duurzaam belegt, investeert u in landen en bedrijven die hun impact op het milieu beperken en een positieve bijdrage doen aan de maatschappij. Groene en verantwoorde bedrijfsvoering wordt zo beloond, en daar hebben toekomstige generaties baat bij.

Duurzaam beleggen bij Private Banking & Wealth

Private banking duurzaam beleggen
 
  • Ongeacht welke beleggingsformule bij u past, bij KBC Private Banking & Wealth kunt u altijd kiezen voor duurzame beleggingen.
  • Duurzame fondsen presteren op termijn even goed als klassieke fondsen. U laat dus geen rendement liggen door duurzaam te beleggen.
  • Door duurzaam te beleggen zorgt u mee voor een betere samenleving voor uzelf, anderen en de volgende generaties.

Goed om te weten:
Duurzaam beleggen is aan een sterke opmars bezig. Als klanten bij KBC vandaag de keuze hebben tussen een klassiek beleggingsfonds of een duurzame variant, dan kiest de helft al voor de duurzame variant.

 

Onze sterkste troeven:

1. KBC Groep zet zelf sterk in op duurzaamheid
KBC Groep stelt duidelijke duurzaamheidsdoelstellingen en rapporteert over de verwezenlijkingen ervan. KBC streeft in zijn diensten en producten o.a. naar goede gezondheid en algemeen welzijn, eerlijk werk en economische groei, verantwoorde consumptie en productie, en klimaatactie.

2. KBC is transparant en werkt samen met onafhankelijke experts en een  extern onderzoeksbureau
In alles wat we doen werken we samen met onafhankelijke experten (SRI Advisory Board) die onze methodologie continu tegen het licht houden en aanscherpen.

  • We werken samen met Sustainalytics, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat bedrijven regelmatig screent op duurzaamheidsparameters rond milieu, sociaal beleid en een goed bestuur.
  • Onze duurzame fondsen verkregen de Quality Standard voor duurzame beleggingen, een initiatief van Febelfin. We sluiten bedrijven uit die actief zijn in controversiële sectoren zoals de wapen- , adult-entertainment en de gokindustrie. Ook de bontindustrie nemen we niet op en we investeren bijvoorbeeld niet in fossiele brandstoffen.
  • We zijn transparant: lees gerust onze onderzoeksresultaten en de uitsluitingscriteria van KBC na op onze website. 

KBC heeft de duurzame belegging die past in uw situatie

Voor duurzame beleggingsfondsen hebt u bij KBC de keuze uit drie benaderingen. Alle drie verliezen ze het potentiële rendement niet uit het oog, want dat blijft essentieel.

  • Onze Best-in-Class fondsen bieden u de breedste waaier door in verschillende sectoren en landen te beleggen, maar enkel in die landen en bedrijven die tot de beste behoren op het vlak van duurzaamheid (niet alleen inzake milieu maar ook wat goed bestuur en sociale aspecten betreft).
  • Een Impact-Investing fonds dat de wereld vooruit helpt, door te investeren in bedrijven die met hun producten en diensten een positieve impact nastreven op maatschappij en milieu.
  • Drie thematische fondsen die bijdragen aan duurzame oplossingen voor een specifiek probleem zoals klimaatverandering, waterschaarste en de zoektocht naar alternatieve energiebronnen.

Waarom bij KBC?

Bij KBC zijn we al 28 jaar actief in duurzaam beleggen. We lanceerden het eerste duurzame beleggingsfonds en het eerste impact investing fonds in België. Onze duurzame beleggingen zijn het resultaat van toegewijd duurzaamheidsonderzoek, samen met onafhankelijke experts. Zo bouwden we onder andere een model waarin criteria staan waaraan bedrijven en landen moeten voldoen om als duurzaam te worden beschouwd.

Wilt u graag meer weten over duurzame beleggingen? Maak een afspraak