Prestigieuze Europese award van Financial Times gaat naar KBC Private Banking

Op 9 november werden in Londen de Global Private Banking Awards 2023 uitgereikt. Deze awards werden uitgereikt door de vakbladen Professional Wealth Management en The Banker, die allebei deel uitmaken van de Financial Times.

KBC Private Banking werd onder meer geprezen voor zijn vernieuwende digitale strategie waarbij mens en technologie nauw samenwerken, wat tot opmerkelijke resultaten leidt.

Een internationale vakjury bepaalde de winnaars op basis van de aangeleverde “papers” waarin alle aspecten van het privatebanking-métier aan bod kwamen. Ook de financiële cijfers en de services die het verschil maken in de markt werden vakkundig beoordeeld.

private banking awards 2018

Voor België werd KBC Private Banking bekroond met de ‘highly commended’ award. Op Europees vlak kreeg ze eveneens deze titel voor ‘Best Digital initiative in Private Banking’. Vooral dit laatste is bijzonder omdat KBC moet concurreren met een sterk Europees deelnemersveld. Van alle deelnemende Europese banken verkoos de jury KBC vooral voor haar digitaal advies en de efficiënte manier waarop dit advies tot bij de klant komt.

Zo screent KBC Private Banking dagelijks de beleggingsportefeuilles van klanten met behulp van een intelligent model dat vele rendements- en risico-indicatoren aftoetst. Deze screening vormt de basis van het advies dat de private banker finaliseert. Via Kate krijgt de klant dat advies in KBC Mobile waar het onmiddellijk goedgekeurd kan worden. Een gebruiksvriendelijk en snel proces dat toelaat om kort op de bal te spelen in snel veranderende financiële markten.

Data, krachtige modellen, artificiële intelligentie en ‘mensenkennis’ zorgen samen voor kwalitatievere inzichten. Het is vooral deze combinatie van slimme technologie met een warme menselijke aanpak die de jury wist te overtuigen.

Data, krachtige modellen en artificiële intelligenties en ‘mensenkennis’ zijn versterkende partners die samen zorgen voor kwalitatievere inzichten. Het is vooral deze combinatie van slimme technologie met een warm menselijke aanpak die de jury wist te overtuigen.

Joke Reynaerts, general manager KBC Private Banking & Wealth

Maak kennis met KBC Private Banking & Wealth
Inschrijven op onze nieuwsbrief

U mag dit nieuwsbericht niet beschouwen als een beleggingsaanbeveling of als advies.

Disclaimer
Dit blogbericht mag niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling of advies.