Hoe brengen we uw financiële toekomst in kaart?

Gedetailleerde berekeningen van wat klanten met hun vermogen nog kunnen realiseren over 20, 30 tot zelfs 40 jaar: dat is onze vernieuwde, exclusieve en persoonlijke financialplanningsservice in een notendop.

Teken zelf uw Private Plan uit

Wanneer stop ik het best met werken? Of hoe lang kan ik mijn huidige levensstandaard behouden? Kan ik dat exclusieve schilderij kopen of wanneer kan ik me de oldtimer van mijn dromen aanschaffen?
Net zoals vele andere mensen zit u wellicht met dergelijke vragen. We konden daar niet altijd antwoord op geven en daarom ontwikkelden we samen met de adviseurs Financiële Planning een nieuwe berekeningsmodule. Zo kunnen we u vandaag uitgebreider en vooral persoonlijker verder helpen: deze nieuwe module stelt uw totale vermogen visueel voor – niet alleen het roerende en het onroerende vermogen maar ook de inkomsten en uitgaven van uw persoonlijke plannen.

Inspirerend moodboard

Een diepgaande vragenlijst brengt uw financiële toekomst in kaart. We werken hiervoor met inspirerende beelden die samen een moodboard vormen. En die bovenal vertrekken van de plannen die u in uw leven nog wil realiseren. Een innovatieve berekeningstool visualiseert antwoorden op al die vragen, aan de hand van een financiële analyse van het vermogen op basis van toekomstige cashflows, rekening houdend met uw risicoprofiel. Zo krijgt u een duidelijk beeld van uw mogelijkheden de komende decennia.

Persoonlijke gemoedsrust

We kijken soms tot 40 jaar in de toekomst. In principe maken we projecties tot uw 95 jaar, tenzij u een kortere of langere periode verkiest. Uiteraard hebben we geen glazen bol. Maar we brengen wél de verwachtingen realistisch in kaart. Potentiële rendementen bekijken we zowel in de meest positieve zin, als in een worstcasescenario.
Onze planning geeft ook signalen om te praten over verschillende risico’s om u te beschermen zoals bijvoorbeeld arbeidsongevallen, rechtsbijstand, een potentiële pensioenkloof. Wat de toekomst ook brengt, uw private banker of wealth officer is er om u te helpen uw plannen waar te maken en deze aan te passen in de loop der jaren. U blijft dus aan het stuur zitten.

Passies en levensdromen

Familie of vrienden, vastgoed, schenkingen, verzekeringen, de overdracht aan volgende generaties: uw ambities en plannen worden bekeken over verschillende domeinen. We peilen zelfs naar uw passies en hoe die passies voortgezet kunnen worden. Hoe lang kunt u, als oldtimerverzamelaar, uw collectie nog uitbreiden bijvoorbeeld? Of is de tijd rijp voor die ene wereldreis?

Dynamisch plan

Het Private Plan is uiteraard geen statisch gegeven, maar wordt op regelmatige tijdstippen herbekeken. Voor gespecialiseerd advies kan uw private banker of wealth officer experts met verschillende specialisaties in het gesprek betrekken. Het gaat dan om expertise in financiële planning, vastgoed, beschermen, kredieten, pensioenvorming, ondernemen…
Zo ontstaat er een glashelder stappenplan naar de realisatie van uw levensdromen. Of de private banker of wealth officer kan een volledig nieuw plan opstellen, als dat nodig zou zijn. Dat kan bijvoorbeeld na een geboorte in de familie, verkocht vastgoed of bij pensionering.
Onze planning voor de toekomst is dynamisch, net zoals het leven.

Klik hier voor meer informatie over uw Private Plan.

Dit artikel maakt deel uit van een digitale katern over KBC Private Banking & Wealth

 

Disclaimer
Dit blogbericht mag niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling of advies.