Cijfers en ratings

Cijfers en ratings

Achter de getallen liggen onze ambities. Want net als uw vermogen hebben ook wij een uniek verhaal. En daar zijn we graag transparant over.

Van Belgische fusie tot Europese referentie

Wat klein begon, kende een internationale groei. KBC ontstond in 1998 als Belgische fusie van 2 banken (Kredietbank en CERA Bank) en een verzekeringsmaatschappij (ABB Verzekeringen). 

Vandaag is de groep actief in 6 kernmarkten: België, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Bulgarije en Ierland. Concreet tellen we trots:

 

  • 12 miljoen klanten,
  • 1.500 bankkantoren,
  • 42.000 medewerkers. 

We zijn ervan overtuigd dat onze bedrijfscultuur, onze strategie en de inzet van onze mensen helpen om het vertrouwen van klanten te winnen, te behouden en te vergroten. Zo worden we de referentie in al onze kernmarkten. 

De cijfers bewijzen het: KBC is en blijft een solide bank

In 2019 vertaalde onze stevige solvabiliteit zich in een kapitaalratio van 17,1%. Daarmee overtreft KBC ruim de minimumvereiste van 10,7% die is opgelegd door de Europese Centrale Bank en de Nationale Bank van België. Kortom, onze sterke kapitaalbuffer vormt een stevige basis voor de toekomst. Meer informatie over onze kapitaalbasis vindt u in ons jaarverslag 2019.

Internationale erkenning voor KBC Private Banking...

Als private banker willen we de mensen die op ons rekenen dag na dag inspireren, ondersteunen en stimuleren. Wat we doen, doen we opdat u en anderen kunnen groeien. We helpen u om uw dromen waar te maken, en ze nadien ook te beschermen.

Deze filosofie bleef niet onopgemerkt en werd beloond met appreciatie uit de professionele wereld. Financial Times riep KBC Private Banking al 5 keer uit tot Best Private Bank in Belgium. Van het toonaangevende Londense bankmagazine Euromoney ontvingen we dezelfde eer in 8 jaar tijd maar liefst 7 keer.

…en vertrouwen van onze klanten

Uit enquetes uitgevoerd in 2020 blijkt dat, op een totaal van 4.864 ingestuurde antwoorden, 93,6% van de bevraagde klanten KBC Private Banking een aanbevelingsscore van 8/10, 9/10 of 10/10 geeft. De vraag die we onze klanten stelden, was: ‘In welke mate bent u bereid KBC Private Banking aan te bevelen bij vrienden of familie?’

Met een gemiddelde score van 9/10 blijkt dat onze klanten het volste vertrouwen hebben in onze diensten en ze ook zouden aanbevelen aan hun naasten.

Oog en zorg voor de maatschappij

Als groot bedrijf kunnen we onze werking ook gebruiken om de samenleving mee vorm te geven. En precies dat is de duurzaamheidsambitie van KBC. In het Verslag aan de Samenleving leest u alles over onze duurzaamheidsdoelstellingen.

Meer weten over onze cijfers en de ratings van KBC Groep? Ontdek de details. 

Maak een afspraak

Containerschepen en internationale handel

Containerschepen en internationale handel

Verandert uw financiële situatie binnenkort?

Vraag dan nu een gesprek aan om uw vermogen te optimaliseren
Verandert uw financiële situatie binnenkort?

De Verenigde Staten horen niet bij de beste van de klas

De Verenigde Staten horen niet bij de beste van de klas

Tak 23-beleggingsverzekeringen

Een tak 23 is een beleggingsverzekering verbonden met één of meerdere fondsen. Ideaal voor successieplanning en potentieel hoger rendement.

Tak 23-beleggingsverzekeringen