Laat je patiënten betalen met hun smartphone

Payconiq

Laat je patiënten betalen met hun smartphone

Payconiq

Waarom Payconiq gebruiken?

Vlot betalingen ontvangen

Voor Payconiq heb je geen cash en geen (dure) betaalterminal nodig. Er hoeft zelfs geen QR-code te worden gescand. Je patiënt betaalt eenvoudig via de Payconiq-app op zijn smartphone en jij krijgt realtime bevestiging van de betaling op je eigen toestel.

Handige betaaloplossing voor huisbezoeken

Ben je voor je vrij beroep vaak onderweg? Ook op locatie of bij patiënten thuis is het supereenvoudig om je betalingen te ontvangen met Payconiq. Het enige wat de patiënt moet doen, is jouw adres selecteren in zijn Payconiq-app. Op je eigen toestel zie je dan meteen de betaling verschijnen.

Geen instapkosten

Je betaalt noch opstartkosten, noch abonnementskosten. Per verrichting met Payconiq betaal je 0,06 euro transactiekosten.

Mobiel betalen: je patiënten verwachten het!

Op dit moment doen al 3,1 miljoen Belgen aan online banking, dat is 1,1 miljoen meer dan in 2015. En dat aantal blijft stijgen. Payconiq biedt een toegankelijk en gebruiksvriendelijk systeem om ook in jouw praktijk mobiele betalingen te ontvangen.

Hoe werkt Payconiq?

Payconiq bestaat uit een webportaal voor jou, als medische vrije beroeper, en een app voor de patiënt.

De vrije beroeper

De handige portaalsite van Payconiq kun je bezoeken met je pc, tablet of smartphone, afhankelijk van wat je ter beschikking hebt in je praktijk. De site toont je een lijst van alle inkomende betalingen in real time. Gebeurt er een betaling, dan verschijnt die onmiddellijk in de lijst met transacties.

Vanuit het Payconiq-webportaal kun je ook vlot overzichten van je betalingen creëren en exporteren in enkele muisklikken.

De patiënt

Je patiënt installeert de app Payconiq op zijn smartphone. Hij maakt een gebruikersaccount aan en koppelt de applicatie aan zijn zichtrekening. Wil je patiënt betalen met Payconiq in je praktijk? Dan volgt hij de volgende stappen:

Je patiënt opent de Payconiq-app  
Hij zoekt je praktijk op met de zoekfunctie. Bevindt hij zich op dat moment in jouw praktijk, dan verschijnt je naam automatisch bovenaan de lijst.*  
Hij selecteert je praktijk.  
Hij geeft het te betalen bedrag in.  
Hij voert zijn persoonlijke Payconiq-pincode in.  

Meteen is de betaling voltooid. Ze verschijnt nu in jouw transactielijst. Zo vlot gaat het. Er is geen betaalterminal of QR-code nodig.

*Als de geolocatiefunctie staat geactiveerd op de smartphone van je patiënt. Zo niet, kan hij wel  je praktijk zoeken met behulp van de zoekfunctie.

Veiligheid

Payconiq werkt met een streng beveiligd overschrijvingssysteem. Elke communicatie tussen Payconiq en de banken is geëncrypteerd. Niet alleen het betalingsverkeer is streng beveiligd. Ook de privacygegevens van de gebruikers worden beschermd.

De betaling met Payconiq is gegarandeerd. Wanneer je een betalingsbevestiging ontvangt, krijg je 100% zeker het bedrag.

Ik wil starten met Payconiq

Betaalterminals bij KBC

Met Payconiq beschik je over een comfortabel en 100% mobiel betalingssysteem. Dat kun je in je praktijk aanvullen met een betaalterminal. Een overzicht van de verschillende mogelijkheden, vind je op deze pagina.

Extra info

  • Productfiche Payconiq

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Ook interessant

Zelfstandig psycholoog worden

Zelfstandig psycholoog worden

KBC Bank & Verzekering

Wat moet je in orde brengen als je zelfstandig psycholoog wilt worden? Een overzicht.

Leasing of renting voor zelfstandige medische vrije beroepers

Leasing of renting voor zelfstandige medische vrije beroepers

Jan Peeters

Voor een (startende) medische vrije beroeper is het vaak belangrijk mobiel te zijn. Of het nu is om op je werkplaats te geraken of om patiënten te bezoeken, een wagen is vaak onmisbaar.

Welke aansprakelijkheid draag ik als medische vrije beroeper?

Welke aansprakelijkheid draag ik als medische vrije beroeper?

Lotte Vreys

Medische vrije beroepers zijn mensen, en mensen maken fouten. Die fouten kunnen soms grote gevolgen hebben. Maar welke aansprakelijkheid draag je dan precies?

Blog: Zonder zorgen starten als arts

Blog: Zonder zorgen starten als arts

Tim Ronsmans

Je gaat starten als arts. Maar hoe zit het met je medische aansprakelijkheid, je beroepsgeheim online en de financiële kant van de bouw of aankoop van je eigen praktijk? Tijdens het Medical Inspiration Moment beantwoordden 3 experts alle vragen van laatstejaarsstudenten.