Euromoney roept KBC Private Banking opnieuw uit tot 'Best Private Bank Belgium 2024'.

Euromoney, de toonaangevende Londense financiële uitgever riep KBC Private Banking opnieuw uit tot beste private banker van België. En dat nu al voor de negende keer. 

De internationale jury kende nog 3 bijkomende awards toe. KBC Private Banking viel ook in de prijzen als Belgische beste op het vlak van digitaliteit, duurzaamheid en discretionair beheer. Want ook in deze domeinen bleek KBC koploper te zijn.

Van consultants uit de sector tot directieleden van grote internationale private banks: de internationale jury staat elk jaar voor een moeilijke opdracht om de beste private banks uit alle inzendingen te kiezen. En dat zijn er wereldwijd heel wat, want zowel grote internationale spelers als lokale banken over de hele wereld nemen deel. In een eerste fase evalueert de jury de ingezonden dossiers op basis van de antwoorden op een uitgebreide en verplichte vragenlijst. Bij die vragenlijst horen ook de kerncijfers. Wie slaagt voor deze eerste ronde, wordt uitgenodigd voor een diepte-interview over alle aspecten van het métier.

KBC Private Banking legde in haar kandidatuur sterk de nadruk op een zeer persoonlijke service in combinatie met innovaties op digitaal vlak. Klanten kennen, hun situatie begrijpen en rekening houden met hun wensen, dat is en blijft de basis van het métier. Door het gebruik van slimme technologie is dat meer dan ooit mogelijk. Deze technologie zorgt bijvoorbeeld voor het opvolgen van financiële markten en beleggingsportefeuilles. Dankzij haar uitzonderlijke rekenkracht kunnen we heel wat meer data verwerken, interpreteren en omzetten naar signalen voor onze private bankers. Zij analyseren die dagelijkse signalen en vertalen ze naar concrete acties in de beleggingsportefeuilles van onze klanten. Zo volgen ze alles van zeer nabij op en kunnen ze gericht en snel handelen. Concreet ontvangen klanten een kant en klaar en gemotiveerd adviesvoorstel in KBC Mobile. Kort op de bal, eenvoudig en heel transparant.

Ook op het vlak van het verantwoord beleggen werd de inzending geprezen. De mogelijkheid om voorkeuren op te geven voor uw eigen portefeuille op het vlak van duurzaamheid en de nieuwe rapportering over de duurzaamheidsgraad van uw portefeuille, zijn stuk voor stuk vernieuwingen die kunnen tellen. Zo zet KBC de lijn verder die ze als pionier in verantwoord beleggen 30 jaar geleden heeft ingezet.

Tenslotte werd de award voor het beste discretionair beheer van België toegekend voor het gestroomlijnde investeringsproces en uiteraard het behaalde rendement in 2023.

De services voor ondernemers en de diensten voor andere asset classes, zoals vastgoed en kunstwerden finaal ook aangehaald. Zo bijvoorbeeld de mogelijkheid om vastgoed in een paar seconden tijd te waarderen in KBC Mobile of de investeringen voor renovaties in te schatten.

Last but not least, was de hoge aanbevelingscore van 9 op 10 die onze klanten aan de privatebankingservice gaven ook een doorslaggevend element voor de jury.

 

"KBC Private Banking wint dit jaar 4 Euromoney-awards. Voor de negende keer werden we verkozen tot beste private bank van België. Een mooie prestatie waarop we trots kunnen zijn. Het is dankzij onze menselijke aanpak, gecombineerd met het innovatieve gebruik van slimme technologie en duurzame oplossingen dat we 4 keer in de prijzen vielen. 
Bedankt voor uw vertrouwen.”

Joke Reynaerts, general manager KBC Private Banking & Wealth

 

U mag dit nieuwsbericht niet beschouwen als een beleggingsaanbeveling of als advies.