Veilig op de fiets

Het fietsseizoen is weer begonnen! Zorg dat u er volop kunt van genieten…

Op een gezonde manier naar het werk, werken aan uw conditie of gewoon heerlijk ontspannen en genieten? Steeds meer mensen gebruiken hun tweewieler om zich te verplaatsen. Zeker met de technologische hoogstandjes die de fietsbranche vandaag te bieden heeft. Fietsen is fijn, maar helaas ook niet zonder risico’s. Met de stijging van de populariteit van de fiets, neemt ook het aantal en de ernst van de fietsongevallen toe.

Een nieuwe fiets is een echte investering. Maar zou u hem nog kunnen missen? Vast niet. Zorg er dus best voor dat hij goed verzekerd is. Een ongeval, een lekke band… handig toch als u dan kunt rekenen op bijstand? En wat als u zelf een letsel hebt opgelopen of schade veroorzaakt aan een derde? We maken u graag even wegwijs in onze verschillende verzekeringen.

Snel geholpen worden bij pech zodat u volop kunt genieten? Dat kan perfect door het afsluiten van de KBC-Polis voor Uw Fiets.

Onze KBC-Polis voor Uw Fiets beschermt uw nieuwe fiets tegen beschadiging en diefstal, elk type en dit wereldwijd. Daarnaast kunt u in de Benelux van onze uitgebreide fietsbijstand genieten. Bij een ongeval, technisch defect, lekke band, batterijproblemen, vandalisme en diefstal, helpen we u graag verder, alle dagen, de klok rond. En zo nodig zorgen we dat uzelf, uw kinderen en de fiets naar de plaats die het meest geschikt is voor herstelling of naar uw bestemming worden gebracht.

Stel dat u zelf lichamelijke letsels oploopt ten gevolge van een ongeval?

Heel wat medische en andere uitgaven worden niet terugbetaald door uw ziekenfonds. De KBC-Polis voor Uw Ongevallen betaalt u ook die kosten terug, tot vijf jaar na het ongeval. We vergoeden de kosten voor geneeskundige verzorging na het ongeval, maar ook aanverwante medische kosten zoals bijvoorbeeld aangepast vervoer als u in het ziekenhuis moet worden verzorgd. Ook blijvende invaliditeit behoort tot de verzekerde waarborgen, evenals een bijkomende financiële vergoeding bij ernstige letsels. Bij overlijden zorgen wij ervoor dat u nabestaanden een financieel steuntje in de rug krijgen. Met deze verzekering beschermt u uzelf en uw nabestaanden tegen de financiële gevolgen van een ongeval.

U veroorzaakt een ongeval waarbij andere fietsers betrokken zijn…

Even onoplettend, het kan iedereen gebeuren, iemand loopt schade op door uw fout of nalatigheid. Als u aansprakelijk bent, dan moet u die schade betalen. Potje breken, is potje betalen. Met onze KBC-Gezinspolis moet u die schade niet zelf betalen. Wij vergoeden het slachtoffer in uw plaats, zowel de lichamelijke letsels als de schade aan de fiets. Of wat als u zelf voor de straf- of verkeersrechter moet verschijnen? Er zijn heel wat situaties waarbij juridische hulp en bijstand geen overbodige luxe zijn, ook dat is verzekerd.
Ook omgekeerd: als u zelf schade oploopt door onvoorzichtigheid van anderen, vorderen wij via de rechtsbijstand deze schade voor u terug. Een familiale verzekering is eigenlijk onmisbaar, voor iedereen.

U hebt de fiets van uw dromen gezien, maar het prijskaartje is nogal stevig? Financier uw aankoop met een KBC Fietslening.

Met een elektrische fiets overbrugt u vlot kilometers, maar ook een goede koersfiets of een mountainbike voert u vlot door de heuvels. Aan een degelijke fiets hangt natuurlijk een degelijk prijskaartje. Om uw aankoop te financieren, kunt u een KBC Fietslening aangaan tegen een scherp tarief. In KBC Touch en KBC Mobile kunt u de lening makkelijk simuleren en aanvragen.

En by the way: ‘a cycle ride a day keeps the doctor away!’ Twintig minuutjes fietsen per dag is goed voor het hart. Eens een klim doen, sterkt uw been- en andere spieren! 

 

Wenst u meer informatie over de bovenvermelde verzekeringen? Uw private banker vertelt er u graag meer over. Of vraag een afspraak aan voor een eerste kennismakingsgesprek, volledig vrijblijvend.

Maak een afspraak

 

 

Disclaimer
Dit blogbericht mag niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling of advies.