Wat denken analisten van Europese bankaandelen?

Gemiddeld genomen blijven de Europese bankaandelen duidelijk ondergewaardeerd, tenminste als we de gemiddelde koersdoelen van de analisten erbij nemen. Die werden verzameld door Thomson Reuters Eikon en wijzen uit dat de top 5 van interessantste aandelen bestaat uit Barclays, Natwest Group, Bper Banca, Banco BPM en Banco de Sabadell.

Dat deze lijst exclusief bevolkt wordt door Britse als Italiaanse banken mag niet verbazen. Hou er wel rekening mee dat dit cijfers zijn op basis van de slotkoers van gisteren, en zonder rekening te houden met het effect van de nieuwe Italiaanse bankentaks op de koersdoel van de analisten.

Tabel Europese bankaandelen

Als we de Europese bankenlijst omdraaien en we bekijken het plaatje vanuit het oogpunt van de waardering, krijgen we meteen een ander resultaat. Onderstaande lijst is gerangschikt op basis van de koers/boekwaarde verhouding. De duurste banken, of de banken waar analisten het meeste kwaliteit aan toedichten, bestaan uit FinecoBank (3,9x), Julius Baer (1,8x), KBC (1,4x) en DNB (1,3x). Ook hier wijzen we erop dat dit cijfers zijn op basis van de slotkoers van gisteren.

Helemaal onderaan de ladder keren enkele interessante exemplaren terug, die zich zeker niet alleen in Italië of in het Verenigd Koninkrijk bevinden. Denk aan Bper Banca, maar ook Deutsche Bank en Société Génerale, naast Barclays en Banco Sabadell. Er is dus wel degelijk een link tussen opwaarts potentieel en waardering: een aantal banken kreeg er recent wel erg van langs, veel meer dan wat analisten willen doorrekenen in hun waarderingsmodellen.

Tabel Europese bankaandelen op basis van waardering
Maak kennis met KBC Private Banking & Wealth
Inschrijven op onze nieuwsbrief

U mag dit nieuwsbericht niet beschouwen als een beleggingsaanbeveling of als advies.