Duurzaamheid: dé belangrijkste waardebepalende factor binnen de vastgoedmarkt

Duurzaamheid wint vandaag enorm aan belang in de sector van onroerend goed. Het neemt zelfs de fakkel van de locatiebepaling over. Onder meer door de torenhoge energieprijzen wensen eigenaars versneld de levensduur van hun vastgoed te verbeteren. Maar duurzaamheid gaat niet alleen over het besparen van energie en CO2-uitstoot, maar ook over het creëren van een waardevol pand, dat met zijn tijd meegaat en waarin het gezond leven is.

Maar hoe begint u hieraan?

Om duurzaamheid concreet te maken zodat elke eigenaar begrijpt hoe hij hiermee aan de slag moet gaan, heeft KBC een handig en gebruiksvriendelijk stappenplan uitgewerkt. In vijf stappen geven we u inzicht in welke aanpassingen moeten gebeuren, wat de prioriteiten zijn en hoe u tot een concreet plan van aanpak komt. Het stappenplan heeft ook aandacht voor de financiering van deze plannen en voor de aanvraag van de talrijke premies in de drie gewesten. Renoveren in het kader van verduurzaming vraagt immers een grondige voorbereiding, een planning en de opvolging van de uitvoering. Zich alleen maar laten leiden door veelbelovende offertes voor de installatie van moderne technieken, is niet de juiste aanpak. Rendementen bijvoorbeeld, die worden alleen maar behaald als u start met het isoleren van de woning. Stel u daarom altijd kritisch op t.o.v. een offerte en ga eerst na of uw woning wel degelijk aan de voorwaarden voldoet om bepaalde rendementen effectief te halen.

Van prijs tot trend, ontdek het antwoord op uw vastgoedvragen in onze KBC-Vastgoedstrategie

Om de 6 maanden deelt KBC Private Banking & Wealth haar vastgoedstrategie met u. Aan de hand van een overzichtelijk document informeren we u duidelijk en concreet over:

  • De evoluties van vraag en aanbod per regio
  • De evoluties van de vastgoedprijzen per regio
  • De energetische uitdagingen en hoe een eigenaar zich hierop kan voorbereiden
  • Welke vastgoedtypes een interessante investering vormen en welke niet
  • Wat de kritische succesfactoren zijn bij vastgoed
Vraag de KBC-Vastgoedstrategie aan

Uw ervaring en de onze, een succesvolle samenwerking

Strategische vastgoedbeslissingen zijn niet altijd evident. Koopt u beter privé of via de vennootschap? En welke financiering levert u de meeste fiscale voordelen op? Bij KBC Private Banking & Wealth werken we nauw met u samen. Want uw ervaring, de expertise van onze vastgoedstrategen én de kennis van uw private banker of wealth manager, zijn de ideale inzet voor een echt succesverhaal.

Maak kennis met KBC Private Banking & Wealth
Inschrijven op onze nieuwsbrief

U mag dit nieuwsbericht niet beschouwen als een beleggingsaanbeveling of als advies.