Tak 21-spaarverzekeringen

Tak 21-spaarverzekeringen

Ruim aanbod tak 21-verzekeringen

KBC biedt een ruime keuze aan tak 21-spaarverzekeringen. Kom langs en we bekijken samen welke het best aansluit bij uw behoeften.

Fiscaal sparen

Spaarverzekeringen met fiscaal voordeel kunnen u een belastingvermindering tot 30% op de gespaarde bedragen opleveren, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Aantrekkelijk rendement

Een vaste en zekere rente en daarbovenop mogelijk een jaarlijkse niet-gegarandeerde winstdeling.

Maak een afspraak

Zekerheid én een aantrekkelijk totaalrendement

Wilt u sparen met grote zekerheid? Dan is een tak 21-spaarverzekering een goede optie. Het is een soepele vorm van sparen waarbij u op elke storting een vaste rente krijgt, na afhouding van de eventuele taks en instapkost. Als de economische conjunctuur en de bedrijfsresultaten van de verzekeraar het toelaten, is een variabele niet-gegarandeerde winstdeelname bovendien mogelijk.

Fiscaal voordeel

Sommige tak 21-spaarverzekeringen komen in aanmerking voor een fiscaal voordeel. Ze kunnen u een  belastingvermindering tot 30% op de gespaarde bedragen opleveren. 

Het fiscaal voordelig sparen voor later (in het fiscaal stelsel langetermijnsparen) kan zelfs tot 2.450 euro per jaar oplopen, afhankelijk van uw beroepsinkomen. Ook tijdens uw pensioen kunt u nog genieten van dit fiscaal voordeel, op voorwaarde dat u voldoende belastingen betaalt tijdens uw pensioen.

Het maximale bedrag dat u fiscaal voordelig kunt sparen, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Hebt u op één gespaard bedrag fiscaal voordeel gekregen, dan betaalt u belastingen op het eindkapitaal. Deze taks betaalt u op uw 60ste verjaardag, of 10 jaar na de start van het contract, als u ouder was dan 55 jaar bij het sluiten van het contract. De fiscale behandeling kan in de toekomst wijzigen. Lees meer over de fiscale maximumbedragen voor pensioensparen.

Pensioensparen en langetermijnsparen kunt u combineren

Overlijdenswaarborg is mogelijk

In elke tak 21-spaarverzekering kunt u een overlijdenswaarborg inbouwen. Zo beschermt u uw nabestaanden als u overlijdt. Dat kan interessant zijn als u een woningkrediet aangaat. De premies voor deze aanvullende waarborg halen we elke maand uit het spaartegoed dat u hebt opgebouwd in uw tak 21-spaarverzekering.

U kiest zelf de begunstigde die bij overlijden het opgebouwde vermogen ontvangt. Bij fiscale contracten moet u rekening houden met de voorwaarden voor het verkrijgen van het fiscaal voordeel.

Wat kost een tak 21-spaarverzekering?

  • Voor de meeste tak 21-spaarverzekeringen betaalt u eenmalig een verzekeringstaks van 2%. Pensioensparen is vrijgesteld van deze taks.
  • Op de nettopremie (na afhouding van de verzekeringstaks) betaalt u een instapkost van 5%. 
  • KBC rekent geen jaarlijkse beheerskosten aan op tak 21-spaarverzekeringen.
  • Enkel wanneer u kapitaal opneemt in de eerste 8 jaar van de looptijd, betaalt u roerende voorheffing. Bij veel andere beleggingsproducten is die roerende voorheffing altijd verschuldigd.

Tak 21-oplossingen bij KBC