Tak 23-beleggingsverzekeringen

Ideaal voor successieplanning en potentieel hoger rendement

Tak 23-beleggingsverzekeringen

Ideaal voor successieplanning en potentieel hoger rendement

Ruim aanbod

Bij KBC Private Banking & Wealth kiest u uit een ruim aanbod tak 23-beleggingsverzekeringen.

Ideaal voor successieplanning

U beslist wie bij uw overlijden het kapitaal krijgt uitgekeerd.

Kans op een hoger rendement

Een tak 23 is een beleggingsverzekering verbonden met een of meer beleggingsfondsen. Aan beleggen zijn uiteraard risico’s verbonden, maar daar staat de kans op een hoger rendement tegenover.

Waarom kiezen voor tak 23-beleggingsverzekeringen?

U bent op zoek naar een hoger rendement
Tak 23-beleggingsverzekeringen houden altijd een zeker risico in omdat het rendement verbonden is aan dat van een of meer beleggingsfondsen. Daartegenover staat wel een potentieel hoger rendement.

U wilt uw erfenis zo goed mogelijk plannen
Met een tak 23-beleggingsverzekering bepaalt u zelf aan wie het kapitaal wordt uitgekeerd als u overlijdt: uw partner, uw kinderen, uw kleinkinderen of nog iemand anders. Zo kunt u bijvoorbeeld besparen op erfbelasting door een deel van uw vermogen bij overlijden (of later) te laten toekomen aan uw kleinkinderen. Dat noemt men ook wel 'generation skipping'.

Het kapitaal dat u belegt in een tak 23-beleggingsverzekering wordt na uw overlijden snel ter beschikking gesteld van de begunstigde.

U bent op zoek naar productdiversificatie
Een tak 23-beleggingsverzekering kan bijdragen tot een goed gespreide beleggingsportefeuille naast andere beleggingsproducten.

Ruim aanbod tak 23-beleggingsverzekeringen
Bij KBC Private Banking & Wealth kiest u uit een ruim aanbod tak 23-beleggingsverzekeringen. Ongeacht welke beleggingsformule bij u past, bij KBC Private Banking & Wealth kunt u altijd kiezen voor duurzame beleggingen. 

Het volledige aanbod vindt u in de fondsenzoeker van KBC Asset Management. U kunt ook altijd terecht bij uw private banker of wealth officer, uw vaste vertrouwenspersoon en persoonlijke gids in de complexe materie van uw vermogensbeheer.

Hoeveel brengt een tak 23-beleggingsverzekering op?

Tak 23-beleggingsverzekeringen zijn levensverzekeringen waarvan het rendement verbonden is aan dat van een of meer beleggingsfondsen. Die fondsen beleggen voornamelijk in aandelen, obligaties, liquiditeiten, vastgoed of een combinatie ervan. Afhankelijk van de gekozen beleggingsmix loopt u een beperkt tot hoog risico. Het rendement is immers afhankelijk van de beleggingsresultaten en de waarde-evolutie van de fondsen. De waarde van een fonds kan schommelen in de tijd. Het financiële risico dat daarmee verbonden is, wordt gedragen door de verzekeringnemer. Daartegenover staat dan wel een potentieel hoger rendement.

Wat kost beleggen in een tak 23-beleggingsverzekering?

Voor de meeste beleggingsverzekeringen betaalt u toetredingskosten of instapkosten, een jaarlijks beheerloon en een verzekeringstaks van 2%.

In tegenstelling tot veel andere beleggingen, betaalt u volgens het huidige fiscale regime geen beurstaks en geen roerende voorheffing op de opbrengst van uw tak 23-beleggingsverzekering. Als de tak 23-beleggingsverzekering (gedeeltelijke) kapitaalbescherming voorziet, is er bij opvraging van (een gedeelte van) het kapitaal geen roerende voorheffing verschuldigd zodra het verzekeringscontract minstens acht jaar bestaat.

Ontdek vandaag wat KBC Private Banking & Wealth voor u doet

Maak een afspraak