Crowdfunding en vastgoed zijn populaire thema’s op de “Dag van de Belegger”

Op zaterdag 27 april organiseerde KBC Private Banking in Gent de “Dag van de Belegger”. Met een volle zaal wisten onze klanten het initiatief duidelijk te appreciëren.

Na het welkomstwoord door Regine Debeuckelaere, general manager Private Banking & Wealth, stelde ondergetekende de KBC-strategie voor.

Tijdens deze editie ging de aandacht hoofdzakelijk naar vastgoed, een actueel en populair beleggersthema. Steven Lermytte, hoofd research van KBC Asset Management, gaf een duidelijk beeld van de vastgoedsector. Nadien was het de beurt aan Bruno Laforce (IR) van TINC, een buitenbeentje onder de vastgoedbedrijven. Het bedrijf heeft immers een duidelijk zicht op de toekomstige cashflows en kan zo jaar na jaar een mooi dividend uitkeren. Martijn Vlutters (IR) van VGP legde dan weer de focus op Centraal-Europa, maar ook op Spanje en Frankrijk, en meer bepaald op logistiek vastgoed. E-commerce is het verhaal van de toekomst en logistiek is daar een essentieel onderdeel van.

Steven Lermytte, hoofd research van KBC Asset Management, ging dieper in op vastgoedaandelen en de vastgoedsector.
Steven Lermytte, hoofd research van KBC Asset Management, ging dieper in op vastgoedaandelen en de vastgoedsector.

Collega-analist Sandra Cauwenberghs, gespecialiseerd in biotech, nam de aanwezigen op sleeptouw door het onderscheid tussen biotech en biopharma te maken. Het sectoroverzicht werd in begrijpelijke en vlotte taal gebracht, wat niet zo evident is.
Traditiegetrouw werd ook het woord aan internationale spelers gegeven: Tom Vermeulen van JP Morgan deed de bedrijfsstrategie uit de doeken. Voor Blackrock ging Stephan Desplancke in op megatrends die de toekomst zullen bepalen, zoals o.a. artificiële intelligentie.

Traditiegetrouw zijn de collega’s van Bolero (Yannick Neven) en Bolero Crowdfunding (Fréderic François) ook altijd aanwezig. Yannick gaf een live-beeld van Bolero, terwijl Fréderic de aanwezigen warm maakte voor crowdfunding, getuige de vele vragen achteraf.

Conclusie: het werd opnieuw een geslaagd event. Op naar de volgende editie!

Stephan Desplancke van Blackrock gaf een overzicht van de megatrends die de toekomst zullen bepalen.
Stephan Desplancke van Blackrock gaf een overzicht van de megatrends die de toekomst zullen bepalen.

Disclaimer
Dit nieuwsbericht mag niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling of advies.