KBC Fondsen

Onze beleggingsexpertise in uw voordeel

KBC Fondsen

Onze beleggingsexpertise in uw voordeel

Ruim aanbod beleggingsfondsen

Een royaal aanbod van gecombineerde beleggingsfondsen.

Ervaren fondsbeheerders

Onze experts volgen de financiële markten dagelijks op.

Kans op een hoger rendement

Aan beleggen zijn risico’s verbonden, maar daar staat de kans op een hoger rendement tegenover.

Fondsen met veel diversificatiemogelijkheden? Dan belegt u het best in een portefeuille die aandelen, obligaties, vastgoed en liquiditeiten combineert. Of wat dacht u van een spreiding per land, sector of thema? In ieder geval: bij KBC kiest u uit een ruim aanbod beleggingsfondsen.

Gespreid risico

Een fonds belegt in aandelen, obligaties, liquiditeiten, vastgoed of een combinatie daarvan. Het voornaamste voordeel is dat u kunt beschikken over een goed gespreide portefeuille, want u belegt een relatief klein bedrag in verschillende waarden tegelijk. En dankzij deze optimale samenstelling blijft de impact op uw rendement beperkt als een aandeel of obligatie het niet goed doet.

Onze experts tot uw dienst

U hoeft de financiële markten niet dagelijks op te volgen. Dat doen onze fondsbeheerders voor u. Zij selecteren die aandelen, obligaties of munten die de beste rendementskansen bieden. Bovendien volgen ze de economische ontwikkelingen op de voet en sturen ze, op basis van hun kennis en inzichten, hun beleggingskeuzes bij.

Hoeveel brengt een beleggingsfonds op?

Fondsen krijgen dagelijks of tweewekelijks een nieuwe koers. Uw opbrengst hangt af van het moment van in- en uitstap. Stapt u uit als de waarde van het fonds hoger is dan bij de instap? Dan maakt u winst. De opbrengsten kunt u laten uitkeren of automatisch herbeleggen.

Bij een uitstap op het moment dat de waarde van het fonds lager ligt dan bij de instap, maakt u verlies. Er zijn dus nog altijd risico’s aan verbonden, maar daar staat een potentieel hoger rendement tegenover.

Wat kost beleggen?

Belegt u in een fonds? Dan betaalt u toetredingskosten. Daarnaast hanteert het fonds een jaarlijks beheerloon, in ruil voor het professionele beheer door de experts.

Voor bepaalde fondsen zijn er ook uittredingskosten als u voor de vervaldag uitstapt. Dat is bijvoorbeeld het geval bij beleggingsfondsen met kapitaalbescherming.

Benieuwd naar de KBC-beleggingsfondsen? We helpen u graag verder.

Maak een afspraak

Uw beleggingen digitaal opvolgen

Uw beleggingen altijd binnen handbereik? Met onze digitale tools hebt u op elk moment een actueel overzicht.
Uw beleggingen digitaal opvolgen

Langetermijnsparen: een strak plan!

Langetermijnsparen: een strak plan!

Brent olieprijs daalt (even?) onder 80 dollar per vat

Brent olieprijs daalt (even?) onder 80 dollar per vat

Megadeal rond Credit Suisse

Megadeal rond Credit Suisse