Een beleggingsstrategie op jouw maat

Een beleggingsstrategie op jouw maat

Wat gebeurt er in de wereld? En wat zijn de gevolgen voor de financiële markten?

Wat betekent dit concreet voor jou?

Onze experts baseren hun beleggingsbeslissingen op wat er in de economische en financiële wereld gebeurt. En op de vooruitzichten die ze hebben voor specifieke regio’s, sectoren en thema’s.

Om je meer tussentijds comfort te geven bij mogelijke schommelingen op de beurzen, kun je ervoor kiezen om hier twee dimensies aan toe te voegen:

  • Bij woelige financiële markten kunnen de fondsbeheerders een deel van de portefeuille omzetten in beleggingen met minder risico, zoals cash. Zo verminderen we voor jou het neerwaartse risico.
  • Bij duidelijke trends in de financiële markten, waarbij aandelen beter presteren dan obligaties of omgekeerd, kunnen de fondsbeheerders met een deel van de portefeuille de best presterende activaklasse bijkopen (aandelen of obligaties) en de slechtst presterende activaklasse verkopen (obligaties of aandelen). Zo kunnen we je rendement mogelijk optimaliseren.

Iedereen is anders. Als persoon, maar ook in de manier waarop je naar je beleggingen kijkt. En vooral: in de manier waarop je naar tussentijdse schommelingen en verlies kijkt. Bij tussentijdse schommelingen gaat het niet om: “Het wordt heet op de beurs”, maar wel om: “Wanneer wordt het voor mij persoonlijk té heet op de beurs?

Bij KBC houden we rekening met jou als persoon. We passen de verhouding tussen aandelen, obligaties en cash aan op een manier die het voor je mogelijk maakt om op een zorgeloze manier te beleggen en belegd te blijven. Steeds binnen je eigen persoonlijke comfortzone.

Hoe blijf je op de hoogte?

KBC Mobile en KBC Touch

KBC Mobile en KBC Touch zijn dé toepassingen voor op je smarthphone, computer of tablet waarmee je je vermogen en beleggingen op de voet volgt.

Zo heb je altijd een up-to-date en gedetailleerd zicht op de waarde, samenstelling en evolutie van je beleggingsportefeuille. Bovendien duidelijk weergegeven met een eenvoudige navigatie en overzichtelijke grafieken.

Mis nooit meer gebeurtenissen die belangrijk zijn voor je beleggingsportefeuille. We verwittigen je wanneer we nieuwe opportuniteiten zien of wanneer een belegging haar vervaldag bereikt.

Opportuniteiten

Zoek je beloftevolle beleggingskansen of wil je klemtonen leggen in je beleggingsportefeuille? De onderstaande opportuniteiten leveren beleggingskansen.

Alternatieve energie

Water

Adviesteksten

Hieronder vind je onze nieuwste inzichten rond verschillende beleggingsonderwerpen. Haal er je voordeel uit.