Drie frisse high potentials uit de gezondheidssector

Healthcare boekte de beste tweede kwartaal cijfers

De analisten van KBC Asset Management hebben de kwartaalcijfers eerder al opgelijst, maar een kleine samenvatting kan nooit kwaad. De energiesector gooide de laagste ogen, terwijl de verwachtingen geklopt werden in de sectoren technologie, niet cyclische consumentengoederen en gezondheidszorg.

Energie

De grote oliemaatschappijen slaagden er niet echt in om de verwachtingen volledig in te lossen ondanks de hogere olieprijzen. De resultaten lagen veelal in lijn met de verwachtingen vooral door éénmalige elementen o.a. wisselkoers, lagere raffinagemarges ...

Technologie

80% van de bedrijven rapporteerde beter dan verwachte winstcijfers omdat de sector blijft profiteren van economische en trendmatige groei. Er zijn wel verschillen binnen de sector, want waar sommige bedrijven het bijzonder goed deden (Salesforce*, Google …) deden anderen het zwakker (Oracle, Twitter*). We merken wel dat er sterk geïnvesteerd wordt door zowat alle bedrijven (nieuwe platformen, datacenters …). Dat wordt mogelijk gemaakt door erg hoge vrije kasstromen.

Cyclische consumentengoederen

Het waren vooral de bedrijven binnen de luxesector die sterk presteerden. Er was een sterke vraag uit Azië waardoor de bedrijven op het vlak van omzet en winst grotendeels verrasten. In de autosector presteerden de drie Amerikaanse constructeurs eerder zwak en verlaagden ze de prognoses. In Europa waren er sterke cijfers bij BWM en Peugeot

Gezondheidszorg

Vooral in de VS waren de resultaten sterk wat gevolgd werd door het opwaarts bijstellen van de vooruitzichten. In Europa was de stijging minder uitgesproken: de cijfers waren positief, maar dat werd vaak verklaard door eenmalige opbrengsten.

We gingen te rade bij de analisten van KBC Asset Management met de vraag welke bedrijven in de gezondheidssector als high potential aangestipt worden. Die aandelen worden opgenomen in het concept Horizon Private Banking Active Stock Selection (meer informatie beschikbaar via de fondsenzoeker).

(*) Geen adviesfiche beschikbaar

Teladoc

Teladoc is een Amerikaans bedrijf dat instant doktersadvies via een app in de Verenigde Staten aanbiedt. Met het openen van de app wordt gekeken of u verzekerd bent en na betaling wordt u direct doorgeverbonden met de gespecialiseerde dokter van dienst. Die stelt op basis van de camera (bv. huidaandoeningen) de diagnose en zorgt dat uw voorschrift klaarligt bij de dichtstbijzijnde apotheek. Geen lange uren meer in de wachtzaal, geen kans op overdracht van ziektekiemen, snelle behandeling, geen onnodige verplaatsingen en 24 op 7 beschikbaar. Eén ziekteverzekeraar omarmt deze technologie al, omdat daardoor minder mensen naar de veel duurdere spoedgevallendienst gaan en dus kostenbesparend is. We geloven dat andere ziekteverzekeraars mee op de kar zullen springen. Het voorbije griepseizoen kende de app een opmerkelijk aantal stijgers. Het bedrijf trok midden 2015 naar de beurs.  

 • Advies KBC Asset Management:
         geen adviesfiche beschikbaar
 • Bloomberg koersdoel: 72,19 dollar

 • Koers d.d. 30-08-2018: 74,80 dollar  

Evotec

Evotec is een Duits bedrijf dat preklinische diensten aanbiedt aan farma en biotechbedrijven. Die activiteit is winstgevend en maakt 90% van de activiteiten uit. Daarnaast slaat het bedrijf een brug tussen academici en farma/biotech en foundations. Deze eersten worden op die manier ontlast van de zoektocht naar financiering en deze laatste kunnen interessante activa in handen krijgen waar ze verder onderzoek op kunnen doen en verder ontwikkelen. Evotec ontvangt mijlpaalbetalingen en verdere betalingen voor verder preklinisch onderzoek, alsook krijgt het een royalty op toekomstige inkomsten. Voorlopig beschikt de onderneming over meer dan 80 producten in de preklinische pijplijn. De onderneming heeft ook deals gesloten met twee grote farmabedrijven die gebruik maakt van Evotec’s technologie die gebaseerd is op een Nobelprijs winnende techniek (iPSC). We geloven dat meer en meer producten de overstap van preklinische naar klinische fase zullen maken, alsook dat de onderneming in staat zal zijn meer farmabedrijven warm te maken voor hun iPSC technologie.  

 • Advies KBC Asset Management: 
            geen adviesfiche beschikbaar

 • Bloomberg koersdoel: 20,06 euro

 • Koers d.d. 30-08-2018: 22,00 euro  

Recordati

Het Italiaanse Recordati kreeg recent klappen omdat de familie die meer dan 50% van de aandelen bezat haar aandelenpakket verkocht aan een private partij voor een prijs die 18% onder de beurswaarde lag. De aandelen reageerden navenant. Een aantal fondsen die gehoopt hadden op een hogere verkoopprijs stapten dan ook uit de naam.

We zien geen redenen om negatief te zijn op het aandeel en beschouwen de recente koerszwakte als een mooi instapmoment. Recordati’s business bestaat voor 85% uit recurrente inkomsten uit goedgekende producten die stelselmatig groeien en 15% bestaat uit nicheproducten met hoge marges. Ook deze producten kennen een mooie groei. We geloven dat de private partij de onderneming efficiënter zal kunnen maken, waardoor de winstgroei de komende jaren waarschijnlijk hoger zal komen te liggen dan nu wordt vooropgesteld.

 • Advies KBC Asset Management:
            geen adviesfiche beschikbaar

 • Bloomberg koersdoel: 34,34 euro

 • Koers d.d. 30-08-2018: 29,95 euro 

In elk privatebankingkantoor kunt u terecht bij de adviseur Aandelen- & Optieservice voor meer informatie.

Disclaimer:
Dit blogbericht mag niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling of advies.