Het eerste crypto-mining bedrijf staat op de beurs.

Het eerste beursgenoteerde crypto-mining bedrijf is een feit. Het Britse Argo blockchain heeft via een beursgang op de Londense beurs 25 miljoen pond opgehaald. En het is niet het enige crypto-bedrijf zijn dat beursplannen heeft. Maar of dat zo’n goed idee is, is onzeker: Argo noteert nu al fors onder zijn IPO-koers.

Veel vraag

Argo, dat via een abonnementsdienst crypto-mining toegankelijk maakt, heeft met de beursintroductie 5 miljoen pond meer opgehaald dan de initiële doestellingen van 20 miljoen pond. Er was veel vraag naar de aandelen. Er werden in totaal 156 miljoen stuks uitgegeven aan 16 pence per aandeel. Daarmee is nu ruim de helft (53,2%) van de groep in publieke handen.

Op zijn eerste beursdag, vrijdag vorige week, ging het aandeel bij opening vlot 10% hoger postvatten, maar dat enthousiasme was geen lang leven beschoren. In de loop van de dag gleed het aandeel 10% lager en noteert vandaag op 13,12 pence, een pak lager dan de introductieprijs.
 

Groeistrategie

"Argo's intrede tot de belangrijkste Londense markt is een serieuze stap in de ontwikkeling van het bedrijf en zet ons in een sterke positie om onze groeistrategie op lange termijn uit te voeren," liet de CEO Jonathan Bixby weten. "Wij zijn verheugd over de sterke reactie van beleggers die ons in staat zal stellen onze activiteiten in meerdere rechtsgebieden uit te breiden.

Volgens de website biedt Argo aan zijn klanten drie pakketten aan naargelang de capaciteit van de geleverde ‘mining power’. BTG, ETH, ZEC en ETC worden ondersteund. En de zaken lopen goed want alle pakketten zijn momenteel uitverkocht. Volgens Bixby wordt 90% van alle crypto-mining gedaan door gespecialiseerde firma’s op industriële schaal omdat het technisch zeer moeilijk is. De hardware voor één toestel kost al gauw 5000 euro.

En er zijn er nog …

Zoals eerder werd gerapporteerd door CoinDesk, zou marktleider Bitmain ook een beursgang overwegen. Geruchten zijn er dat er al een pre-IPO financieringsronde heeft plaatsgevonden.

Twee andere in China gevestigde producenten van mining-hardware, Canaan Creative en Ebang Communication, hebben allebei IPO-aanvragen ingediend bij de beurs van Hongkong.
 

 

 

Tom Simonts, senior financial economist KBC Group

Disclaimer
Dit blogbericht mag niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling of -advies.