Standard and Poor's verhoogt de rating van KBC

Standard and Poor's heeft de ratings verhoogd van:

•   KBC Bank en CSOB CR van A naar A+
•   KBC Verzekeringen en KBC Group Re van A- naar A
•   KBC Groep van BBB+ naar A-

Deze upgrade toont aan dat Standard and Poor's (S&P) ervan uitgaat dat KBC zijn balans zal blijven versterken, dankzij zijn stevige financiële resultaten en laag risicoprofiel, zijn duidelijke strategie op middellange termijn en een businessmodel dat helemaal is aangepast aan de veranderende reglementaire vereisten.

De rating weerspiegelt de sterke en duurzame concurrentiepositie van KBC, zoals het hoge marktaandeel van de bank-verzekeraar in België en Tsjechië aantoont. S&P gelooft dat het goed geïntegreerde bank-verzekeringsmodel van KBC de groep de nodige veerkracht biedt voor de reglementaire, digitale en competitieve uitdagingen waar de hele financiële sector voor staat. De financiële resultaten van KBC uit het verleden en de winstinhouding hebben bijgedragen tot de verbeterde kernkapitaalpositie, die volgens S&P nu sterk genoeg is en dicht bij de niveaus ligt van de best gekapitaliseerde grote universele banken in Europa. Bovendien verwacht S&P dat die tendens zich zal voortzetten.

Kurt De Baenst, directeur Investor Relations: "We zijn blij dat S&P de rating van KBC verhoogd heeft op basis van onze aanhoudend sterke inkomsten en de versterking van onze balans. Het is duidelijk dat S&P KBC blijft zien als een fundamenteel gezond bedrijf, en dat blijkt ook uit de ratings en de bijbehorende analyse."

Meer uitleg over het hoe en waarom vind je op www.kbc.com

 

Kurt de Baenst, directeur Investor relations KBC Group

Disclaimer
Dit blogbericht mag niet worden beschouwd als een beleggingsaanbeveling of advies.