PUBLICITAIRE MEDEDELING

Beweeg mee en investeer in de toekomst

Wie wilt inspelen op de uitdagingen van vandaag en morgen kan kiezen uit een breed gamma aan thematische fondsen.

  • Beleg in thema’s die u nauw aan het hart liggen
  • Geef uw vermogen alle kansen
  • Vertrouw op de beleggingsexpertise van KBC
Kom eens op gesprek
Wat mag u van een gesprek verwachten?

1. Investeren in de toekomst

Vandaag kunt u in duizend-en-een dingen beleggen. Of het nu gaat over de energietransitie, onderzoek over artificiële intelligentie, de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, ... Als belegger kunt u kiezen voor thematische beleggingsfondsen die hoofdzakelijk beleggen in aandelen van bedrijven waarvan de producten of diensten oplossingen bieden voor deze uitdagingen van vandaag en morgen.

2. Megatrends

Thematisch beleggen vertrekt vanuit megatrends. Dat zijn de belangrijkste maatschappelijke ontwikkelingen die vormgeven aan onze toekomst en die van de komende generaties.

Het zijn structurele en blijvende evoluties in onze wereld die invloed hebben op onze economie, samenleving en innovatie. Denk maar aan de vergrijzing, opmars van data of schaarste van natuurlijke grondstoffen.

3. Thematisch beleggen

Megatrends creëren uitdagingen en kansen voor bedrijven, overheden en consumenten. Als belegger kunt u kiezen voor een beleggingsfonds dat hoofdzakelijk investeert in innovatieve bedrijven of in bedrijven die mee-evolueren met innovaties. KBC Asset Management NV heeft deze bedrijven gegroepeerd kijkend naar hun maatschappelijke rol.

Lees eerst het Essentiële-informatiedocument en het prospectus voor u intekent. Beide documenten kunt u gratis verkrijgen in het Nederlands en Engels in uw KBC-kantoor of op www.kbc.be/documentatie-beleggen. Daar vindt u ook een samenvatting van uw rechten als belegger in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Zorg en gezondheid

Tegen 2050 is 1 op 6 mensen wereldwijd ouder dan 65. Dat betekent dat zorg en gezondheid de komende jaren nog belangrijker worden. Daarom kunt u bij KBC Asset Management beleggen in bedrijven die hierin investeren***.

Infrastructuur en samenleving van de toekomst

De komende jaren zijn cruciaal voor bedrijven die mee onze manier van leven bepalen. Zo heeft Europa tegen 2030 2,9 miljoen openbare laadpunten nodig om de overgang naar elektrisch rijden mogelijk te maken***.

Digitale evolutie

De digitale technologie evolueert razendsnel en zorgt voor een continue stroom aan nieuwe toepassingen. Zo zullen tegen 2030 wereldwijd bijna 30 miljard apparaten verbonden zijn met het internet***.

Quality time

In onze snel evoluerende samenleving hebben we almaar meer behoefte aan eigenheid en persoonlijke beleving. Analisten verwachten bijvoorbeeld dat de markt voor sportartikelen tot 2025 wereldwijd met 8 tot 10 procent per jaar zal groeien***.

Dagelijkse behoeften

Wat we vanzelfsprekend vinden in het dagelijks leven, verandert voortdurend. Tegen 2025 zal wereldwijd zo'n 7400 miljard dollar aan goederen online worden aangekocht. Dat is dubbel zoveel als in 2021***.

Een brede kijk op huisvesting

Naast meer traditionele vastgoedthema’s komen ook minder toegankelijke vastgoedthema’s voor particulieren in het vizier zoals datacenters, zendmasten, opslagruimtes en woonzorgcentra***.

*Compartiment van Belgische Bevek KBC Equity Fund, beheerd door de Belgische beheervennootschap KBC Asset Management NV.
** Compartiment van Belgische Bevek KBC Select Immo, beheerd door de Belgische beheervennootschap KBC Asset Management NV.
*** Bron: KBC Asset Management NV.

4. KBC Bank, uw betrouwbare partner

Dankzij onze beleggingsexpertise:

  • Vermijdt u beleggingshypes en speelt u in op structurele trends
  • Diversifieert u uw portefeuille en spreidt u dus uw risico
  • Kunt u verantwoord beleggen en ook investeren in beleggingsfondsen die beleggen in bedrijven die vormgeven aan de toekomst van u en uw kinderen


5. Hoe begint u met thematisch beleggen?

Dat kan heel eenvoudig. Kom gerust langs. We bekijken dan samen wat u wilt.

Kom eens op gesprek
Wat mag u van een gesprek verwachten?