Familiebedrijf in transitie

Is uw bedrijf klaar voor de volgende generatie?

Familiebedrijf in transitie

Is uw bedrijf klaar voor de volgende generatie?

Een generatiewissel kan zeer opportuun zijn voor uw bedrijf. Daar komt heel wat bij kijken. Het is daarom aangeraden om zo vroeg mogelijk te starten en daar helpen we u graag mee. Bij ons kunt u rekenen op de bekwaamheid en inzet van uw private banker. Hij begeleidt u stap voor stap en denkt op elk vlak mee vanuit een diepgaande expertise en professionele betrokkenheid.  

Is uw bedrijf klaar voor de volgende generatie?

Als marktleider in België kent KBC de sterktes en de uitdagingen in uw sector door en door. Adviesverlening aan familiebedrijven zit in ons DNA. We zetten in op klantenrelaties op lange termijn.

Als geen ander begrijpen we daardoor uw groeistrategie, doelstellingen én uw familiale en groepsstructuur.

Kortom, we weten helemaal wat voor u telt.

Samen bereiden we uw generatiewissel voor

De voorbereiding op een generatiewissel is een proces dat meerdere jaren in beslag kan nemen en vaak wordt onderschat. Met de hulp van onze experts hoeft u zich echter geen zorgen te maken. Tijdens het volledige traject is uw private banker uw klankbord. Hij maakt tijd om te luisteren naar uw verhaal, uw zorgen en uw behoeften op persoonlijk, familiaal en bedrijfsniveau.  

https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=mK3NU_SJ0D0
Maak een afspraak

Een generatiewissel, wanneer en hoe beginnen we eraan?

Zo vroeg mogelijk starten is de boodschap, want er komt heel wat bij kijken.

Dat doen we in enkele duidelijke stappen, overzichtelijk en to-the-point. Op deze manier moeten we niet overhaast te werk gaan en zorgen we ervoor dat de transitie voor u, uw familie én uw bedrijf probleemloos verloopt.

Om in te schatten waar u staat in uw transitieproces brengen we eerst het hele traject samen met u in kaart en maken we een overzicht van uw persoonlijke en strategische keuzes. Het spreekt voor zich dat we de familiale eigenheid hier niet uit het oog verliezen. Bij de uitwerking van het transitieplan gaan we dieper in op de volgende onderwerpen:  

Alles openen

We bekijken welke ideeën over uw generatiewissel al zijn uitgewerkt.

Dan bekijken we of die stappen al duidelijk zijn uitgewerkt.

We maken een overzicht van de juridische en fiscale onderwerpen die betrekking hebben op uw situatie en uw generatiewissel.

De basis is gelegd. En verder?

generatiewissel familiebedrijf

Daarna klikken we de grote lijnen van uw transitie vast. Dat gebeurt natuurlijk in overleg tussen u, uw aandeelhouders en uw private banker.

We zorgen ervoor dat alle plannen en visies in elkaar passen, tot in de kleinste details. Dat is een tijdrovend proces … waarbij u steeds op uw private banker en corporate relatiebeheerder kunt rekenen. Hij zorgt voor de coördinatie en betrekt indien nodig experts in de domeinen bedrijfsfinanciering, overnames, vermogensplanning, risicobeheer en fiscaal of juridisch advies.

Daarbij houden we de volgende stappen scherp in de gaten.

  1. Is uw transitie voldoende aangepast aan uw strategische visie?
  2. Houdt de eigendomsoverdracht rekening met alle wettelijke bepalingen?
  3. Is de groepsstructuur in overeenstemming met uw eigendomsoverdracht?
  4. En verloopt uw vermogensoverdracht wel fiscaal optimaal?

Uw private banker blijft uw overkoepelende aanspreekpunt en behoudt het overzicht. Hij of zij let er bijvoorbeeld op dat uw overdrachtsplannen geen hypotheek leggen op de groeiplannen van uw bedrijf.

Zo zorgen we dat alle risico’s voor uw bedrijf onder controle worden gehouden.

We staan voor u klaar.

Wilt u weten wat KBC voor u en uw familiebedrijf kan betekenen bij een generatiewissel? Of hebt u al een concrete vraag? Neem zeker contact met ons op. Samen met uw private banker gaat u op zoek naar wat de beste mogelijkheden zijn voor u, uw familie en uw bedrijf.

Maak een afspraak

Meer?