Roerende voorheffing dit jaar gestegen

Roerende voorheffing dit jaar gestegen

Gepubliceerd op 29 mei 2017 

Mocht u het nog niet weten: het algemene tarief van de roerende voorheffing is op 1 januari 2017 verhoogd van 27% naar 30%. Dat tarief is bijvoorbeeld van toepassing op interesten van obligaties, kasbons, termijnrekeningen, zichtrekeningen, niet-gereglementeerde spaarrekeningen, enz.

fiscaal-juridische Kmo-advies in begrijpelijke taal

Ook dividenden van aandelen en de liquidatiebonus bij bv. de vereffening van een vennootschap worden onderworpen aan 30% roerende voorheffing.

Daarnaast zijn er wel een aantal inkomsten die slechts aan 15% roerende voorheffing zijn onderworpen, zoals interesten van gereglementeerde spaarrekeningen (boven eerste vrijgestelde schijf van 1 880 euro voor aanslagjaar 2018), interesten van zogenaamde Letermebons, enz.

Meer info: Belastingen op inkomsten uit spaargeld

We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet? Klik hier.