Wie vraagt die Vindrt

Wie vraagt die Vindrt


KBC helpt ondernemers opportuniten vinden én met elkaar delen. Sonia Pypaert van babywinkel The Baby’s Corner en de community Onder Mama’s slaagt erin om haar social media-inspanningen om te zetten in meer business. Benieuwd hoe ze dat doet? Lees hier haar tips.

Tip 1: Focus op je doelgroep

“Alles begint met het afbakenen van je doelgroep. In ons geval zijn dat moeders. De beste kanalen om hen te bereiken, zijn Facebook, Instagram en Pinterest. We schakelen influencers in om ons bereik te vergroten. We delen kennis, ervaringen en verhalen. Zo creëren we verbondenheid en interactie. We gebruiken sociale media ook als kanaal voor onze customer service, om vacatures aan te kondigen en conversies te maken.”

Tip 2: Denk na over je content

“Het is belangrijk om gevarieerde en uitnodigende content te bieden zoals filmpjes, giveaways, foto’s uit nieuwe collecties. Die content mag niet altijd puur commercieel zijn, want dan haken je volgers af. ”

Tip 3: Optimaliseer je communicatie

“Ik post dagelijks. Het is belangrijk om constant te communiceren met je volgers, maar je mag niet overdrijven. Ik verzorg ook mijn persoonlijke branding via sociale media. Ik ben het gezicht van mijn bedrijf en mijn community, dus moet ik ook naar buiten komen.”

Tip 4: Analyseer je online kanalen

“Je kunt niet altijd aan het aantal likes aflezen of een bericht aanslaat. Een bericht dat weinig interactie genereert, kan bijvoorbeeld wel het bezoekersaantal op de website doen stijgen. Het gaat hier dan om mensen die getriggerd zijn door een bericht en naar onze website gaan, maar daarna niet terugkeren naar de sociale media om hun waardering uit te spreken. Zorg er dus voor dat je verschillende online kanalen met elkaar ‘praten’. Breng in kaart waar de bezoekers van je website vandaan komen. Aan de hand van die inzichten verkrijg je heel wat info om je posts te optimaliseren.”