Wat is e-commerce eigenlijk?

De term e-commerce (of e-business) duidt op alle transacties die digitaal afgesloten worden. Producten aankopen, online betalingen uitvoeren … E-commerce is niet nieuw, al sinds de jaren 70 doen banken aan e-commerce, namelijk door het digitaal uitwisselen van geld. De term is de laatste jaren wel veel bekender geworden, door de opkomst van onlineshoppen in webwinkels over de hele wereld.
E-commerce in cijfers
Comeos berekende dat de Belgische omzet uit e-commerce in 2014 met 15% steeg ten opzichte van 2013. Dat is behoorlijk wat. Zo bedraagt e-commerce volgens hen tot 6,44% van de totaalomzet van de Belgische handel. Maar… Comeos wijst er ook op dat maar liefst 42% van de onlineverkoop in België via buitenlandse webshops gebeurt. En dat betekent natuurlijk niet veel goeds voor Belgische handelaars, voor hen staat het gelijk aan een mogelijk verlies van potentiële inkomsten.
E-commerce, webshops … Moet ik als ondernemer mee op de boot springen?

De populariteit van online shoppen is niet meer te ontkennen. Het publiek doet transacties graag van thuis uit. Of beter gezegd, van overal. Want ook via smartphones is e-commerce mogelijk. Snel een ticket voor de trein kopen? Of een cinemastoeltje reserveren? Dat kan tegenwoordig allemaal. Het is dan ook leuk om daar als (kleinere) zelfstandige ondernemer op in te spelen. Hoe dat kan? Met een webwinkel bijvoorbeeld.
Lees hier hoe je best aan een eigen webshop begint.
KBC maakt e-commerce voor zelfstandigen gemakkelijker
Een eigen webshop beheren, daar komt heel wat bij kijken. Onder andere het ontvangen en beheren van onlinebetalingen. Met de KBC-Paypage wil KBC de drempel naar e-commerce verlagen en ondernemers optimaal ondersteunen bij hun onlineverkoop. De KBC-Paypage is een veilige en gebruiksvriendelijke betaalpagina voor alle handelaars en vrije beroepers die verkopen via internet.
Wat doet de KBC-Paypage dan precies?

KBC werkt voor de KBC-Paypage samen met Ingenico Payment Services, de koploper in multi-channelbetaaldiensten (het vroegere Ogone).
Het resultaat van die samenwerking is een veilige en gebruiksvriendelijke betaalpagina, de KBC-Paypage, die geïntegreerd kan worden in de webshop van een handelaar. De handelaar krijgt dankzij die betaalpagina in één oogopslag een volledig en eenvoudig overzicht van al zijn onlinebetaalstromen. Op de KBC-Paypage kan een winkelier de meest gebruikte betaalmethoden aanbieden: zowel Bancontact, Mastercard, Maestro en Visa als andere betaalknoppen.
De nieuwe betaaloplossing die KBC zijn businessklanten aanbiedt, maakt het hun gemakkelijker de stap naar e-commerce zetten. We zijn er trots op dat KBC met onze hulp een state-of-the-art-betaalmogelijkheid aanbiedt waardoor handelaars hun klanten in België en in de hele wereld kunnen bereiken
Xavier Thiran, Head of Business Development - Ingenico Payment Services
En er is nog meer...
Naast de KBC-Paypage biedt KBC handelaars nog enkele andere mogelijkheden aan om te starten met e-commerce. Denk je aan een eigen webshop? Dan is de KBC-Betaalknop misschien ook interessant voor jou.
- KBC-Betaalknop: met de KBC-Betaalknop kan de consument gratis gebruik maken van 2 maanden betalingsuitstel terwijl de handelaar toch onmiddellijk zijn inkomsten ontvangt.
-
Brochure "E-commerce".pdf
(3,27 MB)