thuis
thuis

Hoe kan ik mijn bedrijf beschermen voor inkomensverlies na zware materiële schade?

Hoe kan ik mijn bedrijf beschermen voor inkomensverlies na zware materiële schade?

Als ondernemer loop je altijd risico’s en dat geldt ook voor je onderneming. Wat als er zich een onverwachte situatie voordoet? Kun je je klanten bijvoorbeeld nog bevoorraden wanneer je te maken krijgt met een materieel schadegeval? Of wie betaalt je vaste kosten wanneer er geen inkomsten meer zijn na een zware brand? En wat met je personeel, hoe lang zijn zij technisch werkloos?

Verzeker niet alleen je mensen, maar ook je bedrijf

Bedrijfsschadeverzekering

Ondernemers denken vaak eerst aan hun werknemers als het aankomt op verzekeren. Dat is goed, maar vergeet niet dat ook je bedrijf verschillende risico’s loopt.

Uit het verleden weten we dat ongeveer de helft van de ondernemingen die niet verzekerd zijn tegen bedrijfsschade, een zware bedrijfsschade niet overleeft. Met vaak binnen de 36 maanden na de schade een faillissement tot gevolg. Dat kun je voorkomen met een bedrijfsschadeverzekering.

Wat is een verzekering bedrijfsschade?

Verzekering bedrijfsschade

Een bedrijfsschadeverzekering vergoedt allerlei vormen van materiële schade. Zo herstelt ze de financiële situatie van de onderneming alsof het verzekerde schadegeval zich niet had voorgedaan. Deze verzekering wordt geïntegreerd in de brandverzekering van je onderneming. 

De bedrijfsschadeverzekering is niet enkel een garantie voor het voortbestaan van de onderneming bij zware materiële schade, ze is evenzeer een belangrijke hefboom om een snelle en volledige schaderegeling en heropstart te garanderen.

De bedrijfsschadeverzekering wordt daarom ook wel de ‘levensverzekering van het bedrijf’ genoemd. Als zowel de materiële als de bedrijfsschade bij dezelfde maatschappij verzekerd zijn, heeft die maatschappij er alle belang bij zo snel en efficiënt mogelijk te regelen om het omzetverlies te beperken.

Maak een afspraak met je KBC-verzekeringsagent

Wat is een VOF?

Een Vennootschap Onder Firma is een eenvoudige vennootschapsvorm met hoofdelijk aansprakelijke vennoten. Een interessante samenwerkingsvorm voor bijvoorbeeld personen met een vrij beroep.
Wat is een VOF?

Wat is een eenmanszaak?

Start je een eigen zaak, dan zal je ook moeten kiezen of dat een eenmanszaak of een vennootschap wordt. Een eenmanszaak is eenvoudiger, maar heeft ook een aantal nadelen.
Wat is een eenmanszaak?

Is een vennoot automatisch aandeelhouder van mijn bedrijf?

Wanneer je ervoor kiest om een vennootschap op te richten, heb je altijd te maken met vennoten en aandeelhouders. Maar zijn alle vennoten ook automatisch aandeelhouders? Het antwoord op deze vraag luidt volmondig ‘ja’.
Is een vennoot automatisch aandeelhouder van mijn bedrijf?

Wat is een coöperatieve vennootschap?

Een coöperatieve vennootschap is een bijzondere vorm van vennootschap, omdat het aantal vennoten en het kapitaal erg variabel zijn. Er zijn twee mogelijke vormen: de cvba en de cvoa.
Wat is een coöperatieve vennootschap?