Een evenement organiseren: hoe begin ik eraan?

Een evenement organiseren: hoe begin ik eraan?

De dagelijkse werking van je vereniging vlot laten verlopen is één ding. Maar bij de organisatie van een groter evenement of feest met leden, deelnemers en sympathisanten komt heel wat kijken.

Ondersteuning van KBC

Organiseer je een evenement om je verenigingskas te spijzen, een goed doel te sponsoren of cultuur te promoten? Dan ondersteunt KBC je met tal van initiatieven, van planning tot betaalsystemen. Deze service is gericht op evenementen georganiseerd binnen de lokale gemeenschap.

1. Betalingen ontvangen per smartphone

Dat kan! Met de app  Payconiq by Bancontact  laat je je genodigden eenvoudig en snel betalen met hun smartphone.

Interesse? Maak een afspraak.

Kies een thema
Zoek een kantoor in je buurt
Kies een gepast tijdstip en vul je persoonlijke gegevens in

2. Je evenementen verzekeren

Sta zeker even stil bij de mogelijke risico’s van de activiteiten die je organiseert en de verzekeringen die een oplossing kunnen bieden. Je KBC-verzekeringstussenpersoon heeft een ruime expertise in het in kaart brengen en indekken van de risico’s die inherent zijn aan het verenigingsleven. 

Maak een afspraak met je KBC-verzekeringsagent

3. Betaalterminal

Vele verenigingen organiseren een feest waarbij eten en drank wordt geserveerd. Of er worden ter plekke producten verkocht. Betalen de deelnemers met cash, dan moet die veilig en efficiënt worden verwerkt. Dat is een hele uitdaging voor de organisatie. Hier biedt een betaalterminal een praktisch alternatief.

4. Checklist voor je evenement

Deze checklist geeft je een duwtje in de rug bij de praktische organisatie en planning van een activiteit. Hij bevat namelijk een aantal aandachtspunten die je zeker niet mag vergeten bij de organisatie.

Download de checklist

Ondersteuning van onze partners

1. Vergunningen, wetgeving en risico’s

Beschik je over de nodige vergunningen? Informeer tijdig bij je lokale overheid of de geplande activiteit mag worden georganiseerd en onder welke voorwaarden. Sommige activiteiten zijn namelijk vergunningplichtig of moeten beantwoorden aan gemeentelijke politieverordeningen. Heb je nog juridische vragen over je evenement, bijvoorbeeld over vrijwilligers? Neem dan een kijkje op www.verenigingsinfo.be.

2. Fondsenwerving, inzamelacties en sponsoring

De website Koalect biedt je een overzichtelijke onlinetool voor fondsenwerving voor je vereniging, club of school. Met de website beheer je jouw actie vlot en overzichtelijk. Koalect is uitgerust voor tal van projecten:

  • Productverkoop: verkoop wafels, koekjes, snoep ten voordele van je vereniging
  • Donatiecampagne: laat mensen je organisatie steunen met giften
  • Evenement: organiseer je activiteit en verkoop je tickets online
  • Sponsortocht: ga een (sportieve) uitdaging aan, gesponsord door je vrienden en familie

Op de webpagina van je project kunnen je sponsors betalen met de courante debet- en kredietkaarten. Een actie aanmaken is gratis. Eenmaal de actie van start gaat, gaat 6% van elke onlinetransactie naar Koalect.

Welke producten biedt KBC aan voor verenigingen?

Van specifieke rekeningen en verzekeringen tot gratis tools voor het beheer van je vereniging en evenementen.
Welke producten biedt KBC aan voor verenigingen?

9 tips om geld in te zamelen voor je vereniging

Wil je geld inzamelen voor je vereniging? Ontdek ideeën voor je fondsenwerving.
9 tips om geld in te zamelen voor je vereniging

KBC-Verenigingsservice

Start je een vereniging? Heb je er één en zit je met vragen? KBC helpt je bij de opstart en het beheer van jouw vereniging. Ontdek het hier.
KBC-Verenigingsservice

Hoe kan ik mijn vereniging verzekeren?

De juiste verzekering voor je vereniging hangt af van je werking. Organiseer je een evenement? Dan sluit je het best een extra verzekering af.
Hoe kan ik mijn vereniging verzekeren?