Ontdek de KBC-Verenigingsservice

Twee in één: de bankproducten van KBC, de ondersteuning van onze partners

Ontdek de KBC-Verenigingsservice

Twee in één: de bankproducten van KBC, de ondersteuning van onze partners

Een vereniging start je niet zomaar. Je doet het omdat je een passie hebt en die wilt delen met mensen die er net zo over denken. Ook voor de bank- en verzekeringszaken binnen je vereniging is een partner die op dezelfde golflengte zit van onschatbare waarde. KBC biedt jou en je vereniging de nodige informatie en service.

Samen staan we sterker

Vereniging KBC

Omdat verenigingen belangrijk zijn voor KBC, heeft KBC een nieuwe service in het leven geroepen om je te ondersteunen in je passie: de KBC-Verenigingsservice. Start je een nieuwe vereniging? 

Of heb je tips nodig om een bestaande vereniging verder efficiënt te beheren? Een bestuurswissel? Geld inzamelen? Een lidkaart inlassen? Onze partners weten raad. Omdat we samen sterker staan, hebben we namelijk enkele partners gezocht die interessante oplossingen te bieden hebben om jouw leven als bestuurder van een vereniging te vergemakkelijken.

Waarmee kunnen we je helpen?

We geven je graag antwoord op allerlei prangende vragen als:

Heb je nog andere vragen? Neem dan een kijkje in dit overzicht boordevol tips.

Maak kennis met onze partners

  • Vereniginginfo.be en eenvzwoprichten.be: Op zoek naar informatie over het opstarten van een vereniging, wettelijke en juridische verplichtingen, het invullen van ingewikkelde documenten? Met deze partners wordt het kinderspel. Neem een kijkje op de website Vereniginginfo.be of eenvzwoprichten.be
  • Joyn: Met de lidkaart van Joyn sparen je leden digitale stempels voor kortingen en gratis producten in al hun favoriete winkels en horecazaken. Neem een kijkje op de website van Joyn.
  • Koalect: Hulp nodig bij het organiseren van een inzamelactie? Koalect maakt het je gemakkelijk. Neem een kijkje op de website van Koalect.
  • Trooper: De kas van je vereniging spijzen zonder één euro extra uit te geven? Dat kan met Trooper. Bij elke aankoop door een lid, supporter of sympathisant, gaat er een percentje naar je vereniging. Zo verdien je al snel 500 euro als 100 leden 1 aankoop doen!

Niet alleen staan er heel wat van onze partners voor je klaar, ook op KBC zelf kun je natuurlijk altijd rekenen. Wil je een rekening voor je vereniging? Een betaalterminal voor een evenement? Of een gepaste verzekering voor je activiteiten en mensen? KBChelpt je graag met al je bank- en verzekeringsvragen.

Meer informatie?

Geïnteresseerd in een bank- of verzekeringsproduct van KBC? Aarzel dan niet om een afspraak te maken. Zo beschik je in no time over een nieuwe rekening, verzekering, betaalterminal of Payconiq.

Maak een afspraak

Kies een thema
Zoek een kantoor in je buurt
Kies een gepast tijdstip en vul je persoonlijke gegevens in

Hoe geef ik een bestuurswissel door aan de bank?

Is er een bestuurswissel in je vzw of feitelijke vereniging? Geef die dan snel door aan je bank.
Hoe geef ik een bestuurswissel door aan de bank?

Hoe kan ik mijn vereniging verzekeren?

De juiste verzekering voor je vereniging hangt af van je werking. Organiseer je een evenement? Dan sluit je het best een extra verzekering af.
Hoe kan ik mijn vereniging verzekeren?

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe privacywet voor verenigingen?

Ook verenigingen gebruiken persoonsgegevens. Lees daarom alles over de nieuwe privacywet en bereid je voor.
Wat zijn de gevolgen van de nieuwe privacywet voor verenigingen?

Een evenement organiseren: hoe begin ik eraan?

Bij het organiseren van een evenement komt heel wat kijken. KBC ondersteunt je met tal van initiatieven.
Een evenement organiseren: hoe begin ik eraan?