Ontdek de KBC-service voor verenigingen

Start je een vereniging? Heb je er één en zit je met vragen? KBC helpt je bij de opstart en het beheer van jouw vereniging. Ontdek het hier.

Ontdek de KBC-service voor verenigingen

Start je een vereniging? Heb je er één en zit je met vragen? KBC helpt je bij de opstart en het beheer van jouw vereniging. Ontdek het hier.

Een vereniging start je niet zomaar. Je doet het omdat je een passie hebt en die wilt delen met mensen die er net zo over denken. Ook voor de bank- en verzekeringszaken binnen je vereniging is een partner die op dezelfde golflengte zit van onschatbare waarde. KBC biedt jou en je vereniging de nodige informatie en service.

Samen staan we sterker

Vereniging KBC

Omdat verenigingen belangrijk zijn voor KBC, heeft KBC een nieuwe service in het leven geroepen om je te ondersteunen in je passie: de KBC-Verenigingsservice. Start je een nieuwe vereniging? Ontdek dan snel het stappenplan dat je gemakkelijk op weg helpt. Of hebt je tips nodig om een bestaande vereniging verder efficiënt te beheren? Ook daarbij helpen we graag. Een bestuurswissel? Geld inzamelen? Een lidkaart inlassen? KBC weet raad.

En dat is niet alles. Omdat we samen sterker staan, hebben we enkele partners gezocht die interessante oplossingen te bieden hebben om jouw leven als beheerder van een vereniging te vergemakkelijken.

Waarmee kunnen we je helpen?

Maak kennis met onze nieuwe partners

  • ThreeAndMore: Met een gratis app en een digitaal platform maakt ThreeAndMore de organisatie en communicatie voor verenigingen een stuk eenvoudiger. Neem een kijkje op de website van ThreeAndMore.
  • Vereniginginfo.be en eenvzwoprichten.be: Op zoek naar informatie over het opstarten van een vereniging, wettelijke en juridische verplichtingen, het invullen van ingewikkelde documenten? Met deze partners wordt het kinderspel. Neem een kijkje op de website Vereniginginfo.be of eenvzwoprichten.be
  • Joyn: Met de lidkaart van Joyn sparen uw leden digitale stempels voor kortingen en gratis producten in al hun favoriete winkels en horecazaken. Neem een kijkje op de website van Joyn.
  • Koalect: Hulp nodig bij het organiseren van een inzamelactie? Koalect maakt het u gemakkelijk. Neem een kijkje op de website van Koalect.

Je merkt het, we hebben heel wat in huis om uw vereniging de nodige ondersteuning te geven. Niet alleen staan er heel wat van onze partners voor jou klaar, ook op KBC zelf kunt u natuurlijk altijd rekenen. Advies op maat, een rekening voor jouw vereniging, een betaalterminal op uw evenement, een gepaste verzekering voor uw activiteiten en mensen … Kom eens met ons praten.

Meer informatie?

Ga naar www.kbc.be/verenigingsleven. Wilt je daarna graag persoonlijk advies? Maak een afspraak, dan bekijken we samen wat we voor u en uw vereniging kunnen doen.

Interesse? Maak een afspraak

Kies een thema
Zoek een kantoor in je buurt
Kies een gepast tijdstip en vul je persoonlijke gegevens in

Is deze pagina nuttig voor jou? Ja Neen

Hoe richt ik een vereniging op?

Hoe richt ik een vereniging op?

Steven Mathei

De kogel is door de kerk: je bent van plan om, samen met een paar anderen, een vereniging op te starten. Maar hoe begin je daar nu aan? Een aantal stappen mag je zeker niet vergeten!

Joyn: een lidkaart voor je vereniging

Joyn: een lidkaart voor je vereniging

Rob Reculé

Beheer je een vzw of feitelijke vereniging? Versterk de band met je leden met een joyn-lidkaart.

8 tips om geld in te zamelen voor je vereniging

8 tips om geld in te zamelen voor je vereniging

Wil je geld inzamelen voor je vereniging? Ontdek ideeën voor je fondsenwerving.

Wat zijn de wettelijke en fiscale verplichtingen van een vereniging?

Wat zijn de wettelijke en fiscale verplichtingen van een vereniging?

Steven Mathei

Bij het bestuur van een vereniging komen wettelijke en fiscale regels kijken. We lijsten ze voor je op.