KBC Bedrijfspolis: zijn je medewerkers wel goed verzekerd?

KBC Bedrijfspolis: zijn je medewerkers wel goed verzekerd?

Gepubliceerd op 10 juni 2019 

Goede medewerkers vinden én houden is allesbehalve evident. Veel bedrijven zetten daarom in op ‘het nieuwe werken’. Deze aanpak gaat verder dan alleen tijd- en plaatsonafhankelijk werken. Het nieuwe werken voorkomt personeelsverloop en zorgt voor meer plezier op de werkvloer. De nieuwe benadering vraagt om een aangepaste arbeidsongevallenverzekering en daar speelt KBC naadloos op in.

Kenniswerkers moeten altijd en overal toegang hebben tot relevante informatie. Dat is, kort door de bocht, het uitgangspunt van Het Nieuwe Werken. Softwareproducent Microsoft lanceerde de aanpak al in 2005. Vandaag zijn flexibele werkuren en thuiswerken overal ingeburgerd. Al gaat Het Nieuwe Werken vaak nog een stuk verder. Ook een vlakke organisatiestructuur, zelfsturende medewerkers en flexibele arbeidsovereenkomsten maken er deel van uit. Resultaat? Meer creativiteit, innovatie en een grotere tevredenheid onder je werknemers.

Naar een hedendaagse verzekering arbeidsongevallen

Als werkgever moet je voor je werknemers verplicht een arbeidsongevallenverzekering afsluiten. Zo’n polis verzekert je medewerkers tegen ongevallen op, van en naar het werk. Maar door de versoepeling van arbeid werken je medewerkers niet alleen op kantoor. Zo zijn ze vaker thuis aan de slag of in het buitenland.

Kortom, het werd hoog tijd voor een nieuwe, ruimere arbeidsongevallenverzekering. KBC heeft een polis gemaakt:

  • die deze zorgen voor jou en je medewerkers wegneemt
  • die inzet op veiligheid en duurzaamheid
  • die je medewerkers verzekert tegen arbeidsongevallen, thuis, onderweg of in het buitenland

Je medewerkers en je onderneming goed beschermd

Voor alle duidelijkheid: een arbeidsongevallenverzekering is zo veel meer dan een verplicht nummer. Door te kiezen voor extra opties kun je jouw medewerkers voor een stuk ook privé ontzorgen, iets waar je goede punten mee scoort. Zo kun je:

  • de polis uitbreiden met een privé-ongevallenverzekering, die je medewerkers ook verzekert buiten de werkuren
  • aan de arbeidsongevallenverzekering een groepsverzekering koppelen, waardoor je een extra pensioen opbouwt voor je personeel

Wens je meer te weten over deze vernieuwde polis, de bijkomende waarborgen en hoe deze polis inspeelt op de veranderende manier van werken? Neem een kijkje op KBC-Bedrijfspolis Personeelsverzekeringen.